Koronavirüse yakalandıktan sonra hayatı kurtuldu!
Tüm dünyanın ölümcül olarak adlandırdığı ve korktuğu koronavirüs salgını şaşırtıcı bir olaya imza attı.Annesini koronavirüs yüzünden kaybeden bir vatandaş, koronavirüse yakalandı.
Tüm dünyanın ölümcül olarak adlandırdığı ve korktuğu koronavirüs salgını şaşırtıcı bir olaya imza attı. Annesini koronavirüs yüzünden kaybeden bir vatandaş, koronavirüse yakalandı. Tüm dünyanı ters düz eden hastalık, vatandaşın kaderini resmen değiştirdi.
56 yaşındaki Mithat Arıkan'ın hayatını ölümcül olarak adlandırılan koronavirüs salgını değiştirdi. Koronavirüs sayesinde akciğer kanserinden kurtulan Arıkan, gündeme bomba gibi düştü.
"HAYATIMI KORONAYA BORÇLUYUM"
Prof. Dr. Kutsal Turhan, hem teşhisi koyup, hem de hastayı aniden ameliyata alarak tedavi ettiklerini ifade etti. Mithat Arıkan ise, tesadüfen hayatının kurtulduğunu ifade ederek, hayatını koronaya borçlu olduğunu, "Bir yerde hayatımı ölümcül koronaya borçluyum. Tesadüfen hayatım kurtuldu" şeklinde ifade etti.
ANNESİNİ KORONA YÜZÜNDEN KAYBETTİ
Mithat Arıkan'ın annesi Müşerref Arıkan, ateşelenerek, zatürre tanısı ile hastaneye kaldırıldı. Tedavisine başlanılan anne Arıkan'a koronavirüs tanısı konuldu. Tedavi için başka hastaneye aktarılan Arıkan, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
Annesini kaybeden Arıkan evde karantinaya alınırken, bir süre sonra nefes alıp vermede sıkıntı yaşayınca, test yaptırdı. Koronavirüse yakalandığı tespit edilen ARıkan'a gerekli tedaviler uygulandı. Kontrol amacıyla hastaneye gittiğinde ise hemen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Jülide Çeldir Emre'ye yönlendirildi. Yapılan tahlillerde akciğer kanserinden şüphelenildi.
2 Şubat tarihinde ameliyata alınan Arıkan'dan kanserli bölge çıkartıldı. Koronavirüs sayesinde akciğer kanserini erken evrede fark edilerek kurtarılan Arıkan, sağlığına kavuştu.
KONTROLLER SIRASINDA FARK EDİLDİ
Annesini koronavirüsten kaybettiğini belirten Arıkan, şu açıklamayı yaptı:
"Ayakta geçirdim ancak annemin ölümünden bir iki gün önce göğsüm sıkışmaya başlamıştı. Nefes alıp vermemde güçlük yaşıyordum. İlaç tedavisi başlandı. Kontroller sırasında da akciğerimde şüpheli tümör görüldü. Şansım varmış. Bir yerde hayatımı ölümcül koronaya borçluyum. Bilmeden hayatım kurtuldu ancak bu da hekimlerimin dikkati ve başarılı bir ameliyatla mümkün oldu"
Bakmadan Geçme





