EkonomiGenelGündemTeknoloji

Banka ve noterlerde yeni dönem başlıyor! Artık yapılamayacak!

Gelen bir son dakika haberine göre banka ve noterlerle ilgili çok yeni bir sistem geliyor. Buna göre araba ev alım ve satımlarında bir dönem sona ererken, sahte kimlik kullanarak dolandırmalar da engellenmiş olacak. Detaylar haberimizde

Tüm vatandaşları yakından ilgilendiren çok önemli bir açıklama yapıldı. Banka ve noter dolandırıcılıklarla ilgili yeni bir sistem için açıklama yapıldı. Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi’nin banka ve noterlerde kullanılması ile dolandırmalar ve dolandırıcılar son bulacak.

SİSTEM NASIL KULLANILACAK?

Noterlerde POS cihazına benzer bir makine kullanılacak. Vatandaşlar noterde işlem yapmak için geldiklerinde kimlik kartlarını bu makineden geçirecek. Daha sonra parmak okuması yapılacak. Makine ise kontrol ettikten sonra, “Bütün bilgileriniz çıkıyor. Fotoğrafınız, parmak iziniz, doğru siz o kişisiniz” ifadesini kullanacak.

Bu uygulama sayesinde ev ve araç alım satımlarında noterdeki sahtecilik işlemlerinin önüne geçilecek. Kimse, sahte kimlik ile karşısındaki vatandaşı dolandıramayacak. Gelen bilgiye göre aynı işlemin bankalar da kullanılması gündemde.

9,1 MİLYARLIK TASARRUF YAPILDI

İçişleri Bakanı Soylu’nun Dijital Mecralar Komisyonu’nda vermiş olduğu bilgiye göre ülkemizdeki E-Devlet kullanıcılarının sayısı 52,1 milyona ulaştı. Bu şekilde toplamda 9,1 milyar liralık da tasarrufun sağlandığı ifade edildi.