EğitimGenelGündem

Flaş gelişme! Pek çok ilde yüz yüze eğitime ara verildi!

Gelen bir son dakika haberine göre bu sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı sebebiyle pek çok ilde yüz yüze eğitime ara verildiği duyuruldu. Detaylar haberimizde

Etkili olan kar yağışı sebebiyle Edirne, Balıkesir, Zonguldak, Sakarya ve Çanakkale’de bir gün, Tekirdağ’da ise 2 gün okullar tatil edildi.

ÇANAKKALE

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü, konuyla ilgili yapılan açıklamasında 15 Şubat tarihinde yüz yüze eğitime başlayacak olan öğrenciler için yüz yüze eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu. Gelen bilgiye göre yüz yüze eğitim Çanakkale’de 16 Şubat Salı günü başlayacak. aynı zamanda kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olan engelli ve hamile personeller ise Pazartesi günü idari izinli sayılacak.

ZONGULDAK

Zonguldak Valiliği’nden de tatil açıklaması geldi. Kentte yoğun kar yağışının beklenmesi sebebiyle alınan karara göre İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı özel ve resmi okullarda 15 Şubat Pazartesi günü okulların tatil olduğu duyuruldu. Pazartesi günü uzaktan eğitim yapılacak.

EDİRNE

Edirne’de de kar yağışı sebebiyle yüz yüze eğitime 1 gün ara verildi. Özellikle merkez ilçe Keşan, Enez, İpsala, Uzunköprü ve Havsa ilçelerine bağlı köy okullarında yüz yüze eğitime bir gün ara verildi. Lalapaşa ve Meriç ilçeleriyle ilgili açıklama akşam saatlerinde gelecek.

SAKARYA

Sakarya Valisi Çetin Oktay Yıldırım, yaptığı açıklamasında, “Etkili olan ve yarın da devam etmesi beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle ilimiz genelinde Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı resmi ve özel okul ve kurumlardan, yüz yüze eğitim yapanlar için eğitim ve öğretime, 15 Şubat Pazartesi günü için 1 gün süreyle ara verilmiştir” ifadelerini kullandı.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ’daki yoğun kar yağışı sebebiyle yüz yüze eğitime 2 gün ara verildiğini duyuran valilik, “Tekirdağ Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin 13.02.2021 tarih ve 141 Sayılı Kararıyla ilimiz genelinde devam eden yoğun kar yağışı, buzlanma ve ulaşımda oluşması muhtemel riskler nedeniyle 15 Şubat Pazartesi günü yüz yüze eğitime başlamasına karar verilen il geneli Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı resmi ve özel okulların yüz yüze eğitime başlama kararı 2 (iki) gün süreyle ertelenmiş olup yüz yüze eğitimin ertelendiği okullarımızda da eğitime uzaktan eğitimle devam edilecektir” açıklamasını yaptı.

BALIKESİR

Balıkesir Valisi Hasan Işıldak ise, 15 Şubat’ta yapılması planlanan yüz yüze eğitimin bir gün ertelendiğini duyurarak, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Ayrıca hamile, engelli ve kronik rahatsızlığı bulunan kamu personelimiz 1 gün süreyle idari izinli sayılacaktır. Bütün öğrencilerimize sağlık ve başarı diliyorum”