Bilim, TeknolojiGenelGündem

E-Devlet üzerinden yapabilirsiniz! Yarın son gün!

Türkiye’de yaşayan tüm vatandaşları yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. İsteyen tüm vatandaşlar, almak istemedikleri SMS ve e-postaları engelleyebilecek. Ancak bunun için son işlem günü 16 Şubat olarak belirtildi.

Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi sayesinde vatandaşlar vermiş oldukları elektronik ileti onaylarını tek nokta üzerinden görerek işlem yapabiliyor. Tüm bu işlemleri son olarak yarına kadar E-Devlet üzerinden tercih değiştirme olarak yapabilirler.

Yapılan bu işlem sayesinde onaysız olan iletilerin kullanıcılara gönderilerek istenmeyen mesaj trafiğinin azaltılmasının amaçlandığı ifade edildi.

İSTENMEYEN MESAJ VE E-POSTALAR NASIL İPTAL EDİLİR?

İstenmeyen mesaj ve e-postaların iptali E-Devlet üzerinden 16 Şubat tarihine kadar yapılabilecek. Bunun için vatandaşlar www.iys.org.tr adresi üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilecek.

YARIN SON GÜN

Kullanıcılar için yapılan açıklamada, firmaların ve şirketlerin gönderdiği mesajları istemeyenlerin en geç 16 Şubat tarihine kadar E-Devlet üzerinden işlem yapması gerekiyor. İleti Yönetim Merkezi üzerinden işlem yapmayanlar mesaj ve E-Postalara onay vermiş sayılacak. Bu işlemi E-Devlet üzerinden yapmak isteyenlerin şu sıralamayı takip etmesi gerekiyor:

Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi’ne giriş yapmalı ve daha sonra “Yeni İletişim Adresi” kısmından telefon numarası ya da e-posta adreslerini güncellemeleri gerekmektedir.

Bu sistem üzerinden onay verdiğiniz tüm firma ve adresleri görüntüleyerek, işlem yapabilirsiniz.

16 Şubat tarihine kadar vatandaşların mesajları ret etme hakları bulunuyor. Mesajları reddetmeyen kullanıcılar için onay işlemi otomatik olarak yapılacak.

Sistem üzerinden istenilen zamanda ileti tercihleri de değiştirilebilecek.