EğitimGenelGündem

Bilim Kurulundan yüz yüze eğitim açıklaması!

Salgın döneminde bir dönem online olarak eğitimlerine devam eden öğrenciler için kademeli olarak okullar açılmaya başlandı. Konuyla ilgili Bilim Kurulu’ndan bugün çok kritik bir açıklama geldi. Bilim Kurulu üyesi açıklamasında yüz yüze eğitimin detaylarını aktardı.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, yüz yüze eğitimin detaylarını aktarırken, öğretmenler için aşılanma takviminin de belirlendiğinin altını çizdi. Detaylar haberimizde

“TÜM ÖĞRETMENLERİMİZİN AŞILANMASI PLANLANACAKTIR”

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamasında şu ifadeyi kullandı.

“Öğretmenlerimizin aşılanması yüz yüze eğitimin devamlılığı açısından öncelikli olarak planlandı. Ama tabii ki belli bir sıra içerisinde gerçekleşecektir. Öncelikle bu kademeli eğitimin açıldığı sınıflara ders veren öğretmenlerimizden başlamak üzere bütün öğretmenlerimizin aşılanması planlanacaktır”

DETAYLARI AKTARDI

Bugünden itibaren yüz yüze eğitime başlayan köy okullarına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Dr. Kayıpmaz, yaptığı açıklamasında ilk olarak kademeli eğitime başlayacak olan öğretmenlerle birlikte, tüm öğretmenlerin aşılanacağını duyurdu.

KONTROLLÜ OLARAK DEVAM ETTİRMEK DURUMUNDAYIZ

Uzman isim, açıklamasının devamında eğitim ve öğretim yılını kesinlikle kontrollü bir şekilde devam ettirilmesi gerektiğinin altını çizerek, şunları söyledi:

“Bugün itibariyle önemli bir adım atıldı ve atılan bu adımla birlikte köy okullarımızda eğitim tüm kademelerde başladı. Bu tabi belirli kurallar çerçevesinde yürütülmesi gereken bir uygulama olmalı. Zaten buna yönelik de hem okul idarecilerimiz, hem öğrencilerimiz hem de velilerimiz buna çok ciddi biçimde hazırlanmış vaziyette. Uyulması gereken hijyen kuralları belli. Çocuklar arasında oyun saatlerinde, mümkün olduğunca mesafenin korunması gerektiği belli. Sık sık el yıkamanın önemi zaten çocuklarımıza hatırlatılıyor. Çocuklarımız maske kullanmak konusunda, ben etrafımdaki çocuklardan da biliyorum çok hevesli ve birçok büyükten daha iyi maske kullanıyorlar. Bir yandan çocuklarımız da okullarını çok özledi, öğretmen ve idarecilerimiz öğrencilerini özledi. Eğitim öğretim yılını belli kaideler çerçevesinde kontrollü biçimde devam ettirmek durumundayız”