Genel

DSİ hiçbir hizmet almayan çiftçilere su kuyuları için su faturaları gönderdiği iddia edildi!

UTKU ÇAKIRÖZER (Eskişehir Milletvekili) Eskişehir’de bazı mahallelerde ki çiftçilere, kullanmadıkları su kuyuları için Devlet Su İşleri’nin kendilerine en az 2’şer bin liralık su faturası gönderdiğini söyledi. Konuyu gündeme taşıyan Çakırözer, mecliste şu açıklamaları yaptı;

Eskişehir’imizde Emirler, Koyunlar, Orta, Fevziçakmak, Muttalip, Cumhuriye, Osmaniye, Karahüyük Mahallelerimizde çiftçilerimiz büyük sıkıntı yaşıyor. Devlet Su İşlerinden hiçbir hizmet almadıkları kuyuları için su faturaları gönderilmiş: Dekar başına 15 lira. Her çiftçiye en az 2 bin lira yeni fatura çıkarılmış. 2018 yılında AK PARTİ iktidarı sulama birliklerini kapatmak istediklerinde uyarmıştık “Sulama birliklerine el koyuyorsunuz ama bundan sonunda çiftçimiz zarar görecek.” demiştik. İşte, dediğimiz çıktı.

DSİ’nin kayyumları, Türkiye’nin dört bir yanında çiftçi kayıt sistemine kayıtlı tüm çiftçilere hiçbir kontrol yapmaksızın, otomatik su faturaları göndermekte. Bunun adı “sorma ver parası”dır. Bu kanun çıkmadan önce yıllarca hiç alınmamış böyle bir paranın şimdi isteniyor olması Eskişehir ve Türkiye’de on binlerce çiftçimize yapılan haksızlıktır. Çiftçinin zaten omzunda elektrik faturası var, gübre, tohum, mazot yükü var. Hesapsız kitapsız savurganlığınızın bedelini eli nasırlı çiftçinin sırtına yüklemekten artık vazgeçin. Çiftçilere yapılan bu büyük adaletsizlikten derhâl dönülmelidir.