Dünya

ABD hava üssüne roketli saldırısı!

Irak'taki ABD hava üssüne roketli saldırısı düzenlendi! Saldırıda 1 kişi hayatını kaybederken 9 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Irak’ın Kürt bölgesindeki bir ABD hava üssüne yapılan roket saldırısı oldu. Görgü tanıklarının yerel televizyona güneydeki bir bölgeden geldiğini söylediği Pazartesi günü geç saatlerde bölgenin ana kenti Erbil’deki havaalanının yanındaki ABD askerlerinin bulunduğu üsse yaklaşık 14 roket atıldığı belirtildi.

Üç “107 mm roket” üssün içine inerken diğerleri yakındaki yerleşim alanlarına düştü, ABD koalisyon sözcüsü tarafından yabancı uyruklu olarak tanımlanan ancak ABD vatandaşı olmayan bir kişi öldü ve bir ABD servis üyesini yaraladı. Ayrıca biri kritik durumda olmak üzere en az beş Iraklı sivil de yaralandı.

Bir yanda ABD, Iraklı ve Kürt müttefikleri ve diğer yanda İran yanlısı milisler arasındaki gerginliğin Irak’ta IŞİD ile savaşmak için konuşlandırılmış ABD liderliğindeki koalisyon güçlerini vurmak için neredeyse bir yıl içinde gerçekleşen en ölümcül saldırı oldu.