Personel Alımı

30 bini aşkın fizik tedavi teknikeri atama bekliyor!

30 bini aşkın atanamayan fizik tedavi teknikerlerinin gözü mecliste… Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi her yıl 6 bin mezun veren fizik tedavi teknikerlerinin atanamama sorunlarını TBMM gündemine taşıdı. İlgezdi, konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu;

“Hastalar sıra, uzmanlar atama bekliyor. Fizik tedavi hastaları aylarca sıra beklerken, fizik tedavi uzmanları atanamıyor. Mağdur yine vatandaş oluyor” dedi. İlgezdi, her yıl 6 bin mezun veren fizik tedavi teknikerlerinin atanamama sorunlarını TBMM gündemine taşıdı. İlgezdi, 92 üniversiteden mezun 30 bini aşkın fizik tedavi teknikerinin atama beklediğini belirterek, “2020 senesinde açılan kadro sayısı sadece 189. Tüm sağlıkçı atamalarının içerisinde bu oran binde 7. Mezun sayısına göre atama sayısının azlığı nedeniyle sağlık teknikerleri arasında KPSS en yüksek kapanan bölüm fizik tedavi teknikerleri” dedi.

Hastaların fizik tedavi uzmanı olmadığı için aylar sonraya randevu alabildiğine dikkat çeken Gamze Akkuş İlgezdi, devlet hastanelerinde yeterince fizik tedavi teknikeri olmadığı için fizik tedavi hastalarına 2-3 ay sonraya sıra verildiğini buralarda eğitim almamış personelin görev yaptığını söyledi.

FTR hizmetinin taşeronlaştırılmasına da tepki gösteren Akkuş İlgezdi, “Şehir hastanelerinde FTR hizmeti taşeronlaştırıldı. Bu alanlarda işin ehli olmayan kişiler çalıştırılmakta, Fizik Tedavi Teknikerleri istihdam edilmemektedir” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi veren CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi, şunları sordu:

– Fizik tedavi teknikerlerinin istihdamı konusunda bakanlık olarak nasıl bir çalışma yapılmaktadır?

– Fizik tedavi eğitimi almayan diğer sağlık personelinin bu mesleği yapması yerine konusunda uzman fizik tedavi teknikerlerinin bu alanda istihdam edilmesi planlanmakta mıdır?

– FTR hizmetinin taşerona devredildiği hastanelerde fizik tedavi teknikerlerinin çalışmasının zorunlu hale getirecek bir düzenleme yapılacak mıdır?

– Fizik tedavi teknikeri eksiği nedeniyle hastaların mağduriyetleri artmaktadır. 6 ay sıra bekleyen hastalar mevcuttur. Ülkemizdeki fizik tedavi ihtiyacı olan hasta sayısı düşünüldüğünde hastanelerimizde kaç fizik tedavi teknikerleri eksiği vardır?

– 2021 yılı itibari ile kaç fizik tedavi teknikerleri bakanlığınız bünyesinde görev almaktadır?