GenelGündemSağlık

Son dakika Sağlık Bakanlığı’ndan flaş aşı kararı!

Gelen bir son dakika haberine göre Sağlık Bakanlığı’ndan flaş bir aşı kararı geldi. Bakanlık tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamasında hafta sonları ve mesai saatleri dışında da hastanelerden randevu alınarak Koronavirüs aşısı yaptırılabileceğinin altı çizildi.

Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı’nın resmi Twitter hesabı üzerinden açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada mesai saatleri dışında ve hafta sonları da randevu alınarak ücretsiz koronavirüs aşısı yapılabileceği belirtildi. Detaylar haberimizde..

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Aşı sıranızı kontrol etmek ve randevu almak için ‘enabiz.gov.tr’, ‘mhrs.gov.tr’ adreslerini ziyaret edebilir veya uygulamalarını kullanabilirsiniz” ifadesi kullanılarak aşının mesai saatlerinin dışında ve hafta sonları hastanelerde randevu ile aşı yapılabileceği duyuruldu.

28 GÜN SONRA..

Bakanlık üzerinden randevu alan ve ilk doz aşılarını olan vatandaşlar 28 gün sonra ikinci doz koronavirüs aşılarını olabilecek. Aşı sırası gelen vatandaşlar Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS), e-Nabız ve Alo 182 üzerinden aşı randevularını alabilecek.