GenelGündem

Meteoroloji’den o illere uyarılar peş peşe geldi! Kuvvetli geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü akşam saatlerinde gece boyunca etkili olması beklenen hava durumu tahminlerini paylaştı. Merakla beklenen hava durumuna ek olarak uyarılar da peş peşe geldi. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklama

Akşam saatlerinde ülkemizde yarın sabaha kadar etkili olması beklenen hava durumu tahminleri bölge bölge açıklandı. Yapılan açıklamalarda pek çok bölgemizde kar ve yağmur şeklinde yağışların devam edeceği bilgisi aktarıldı.

MGM tarafından yapılan açıklamada ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Doğu Akdeniz’in doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kütahya, Sivas çevreleri ile İzmir’in kuzey ve batısının yağışlı geçeceği tahmin edildiği belirtildi.

Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, Bingöl, Hakkari ve Şırnak’ın yüksek kesimlerinde yoğun kar şeklinde görüleceği tahmin edildiği aktarıldı.

Aynı zamanda Marmara bölgesi ile ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda çığ oluşma riski bulunduğu için vatandaşların tedbirlerini alması istendi. .

UYARILAR

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: yağışların, Bingöl, Hakkari ve Şırnak’ın yüksek kesimlerinde yoğun kar şeklinde görüleceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın kuzey, kuzeydoğulu yönlerden Marmara ve Akdeniz’de kuvvetli (40-60 km/sa), Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu’nun güneyinde fırtına, yer yer kuvvetli fırtına (70-90 km/sa); Doğu Anadolu’da güney ve güneydoğulu yönlerden fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunduğundan, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ZİRAİ DON UYARISI: Yurdumuzun kıyı kesimlerinde hafif, iç kesimlerinde orta, yer yer kuvvetli zirai don hadisesi beklendiğinden başta üreticilerimiz olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.