GenelKültür-sanat

Regaip ne demek? Regaip Kandili anlamı nedir?

Müslüman alemi için çok büyük yere sahip olan Regaip Kandiline çok az bir süre kala vatandaşlar merakla Regaip ne demek? Regaip Kandili anlamı nedir? sorularının cevaplarını araştırmaya başladı. Peki, Regaip ne demek? Regaip Kandili anlamı nedir?

Regaip Kandili için sayılı saatler kala Regaip Kandili anlamı ve ne olduğu merak konusu oldu. İslam alemi için büyük bir yere sahip olan ve kandillerin başlangıcı olan Regaip kandili ile ilgili Regaip ne demek? Regaip Kandili anlamı nedir? sorularının cevapları araştırılmaya başlandı.

REGAİP NEDİR?

Arapça bir kelime olan “re-ğa-be” kökünden gelmektedir. “re-ğabe”, kelime olarak, elde edilmesi arzu edilen değerler, herhangi bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarf etmek demektir.

“Reğîb” kelimesi ise, “reğabe”den türemiş olan bir isimdir ve kendisine rağbet edilen, arzulanan, talep edilen şey demektir. Müennesi, ” reğîbe”dir. “Reğîbe”nin çoğulu da “reğâib” dir.

Regaip kelime anlamı olarak “kendisine rağbet edilen şey, bol ve değerli bağış” anlamına gelirken ragībenin çoğulu olan regāib kelimesi hadis ve fıkıh literatüründe “bol sevap ve mükâfat, faziletli amel” anlamına gelir.

REGAİP KANDİLİ NE ZAMAN?

Regaip Kandili, hicrî takvime göre yedinci ay olan recebin ilk perşembesini cumaya bağlayan geceye ad olmuştur.