GenelGündem

Kısıtlamaların öncelikli kaldırılması beklenen 13 il!

Dün akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan kabine, koronavirüs kısıtlamalarına ilişkin kritik kararlar aldı. Bir önceki gün de Bakan Koca, vaka sayılarının düşüş gösterdiği iller için yerinde karar uygulamasının başlayacağını duyurmuştu.

Vaka sayılarının durumu göz önüne alınarak uygulanacak olan kararda aynı zamanda aşılamanın çokluğu da ön planda olacak. Bu durumda olan 13 ilde kısıtlamaların öncelikli olarak kaldırılması bekleniyor. Detaylar haberimizde

KADEMELİ OLARAK NORMALLEŞME BAŞLIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrasında yapmış olduğu açıklamasında Mart ayının başından itibaren kademli bir şekilde normalleşmenin başlayacağı, vaka sayılarının az olduğu illerde ise duruma göre kısıtlamaların kaldırılacağını belirtti. Erdoğan, açıklamasının devamında il ve ilçelerin 4 farklı gruba ayrılacağını belirterek, detayların önümüzdeki günlerde aktarılacağını belirtti.

VAKA SAYILARININ EN DÜŞÜK OLDUĞU 13 İL

Geçtiğimiz günlerde Bakan Koca, sosyal medya hesabı üzerinden illerdeki vaka sayılarını aktardı. İşte vaka sayılarının düşük olduğu 13 il şu şekilde:

  1. Batman
  2. Bitlis
  3. Hakkari
  4. Şırnak
  5. Çankırı
  6. Afyon
  7. Eskişehir
  8. Gümüşhane
  9. Isparta
  10. Kastamonu
  11. Uşak
  12. Çanakkale
  13. Aydın

Konuyla ilgili yetkililerin yaptığı bu sıralamada herhangi bir kesinlik bulunmuyor. Konuyla ilgili valiliklerin yaptığı açıklama sonrasında kısıtlamaların kaldırılıp kaldırılmayacağı belli olacak.

KARARLARI VALİLİK VE KAYMAKAMLIKLAR AÇIKLAYACAK

Gelen bilgiye göre kısıtlamaların kaldırılması için resmi kararlar valilik ve kaymakamlıklar tarafından açıklanacak.