GenelGündem

Kedi ve köpeklerin kimlik sahibi olması için protokol imzaladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın öncülüğünde Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü ile Türk Veteriner Hekimleri Birliği, sahipli olan kedi ve köpeklerin 2022 yılından itibaren kimlik sahibi olması için protokol imzaladı. Detaylar haberimizde

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın öncülüğünde yürütülen çalışma sonucunda artık imzalar atıldı. Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü ile Türk Veteriner Hekimleri Birliği arasında çok önemli bir protokol imzalandı.

ELEKTRONİK ORTAMLARDA KAYIT ALTINA ALINACAK

İmzalanan protokole göre, kedi, köpek ve gelincik başta olmak üzere, hayvan hastalıkları ile etkin bir şekilde mücadele edebilmek adına, bu tür hayvanların kimliklendirilerek elektronik ortamda kayıt altına alınmasının önü açıldı.

TERK EDİLEN HAYVANLARIN SAHİPLERİNE ULAŞMAK MÜMKÜN OLACAK

Kedi ve gelinciliklerin bu yıldan itibaren gönüllü olarak kayıt altına alınabileceği belirtildi. Aynı zamanda bakanlıktan izni alınan ev ve süs üretim merkezlerinde bulunan kedi, köpek ve gelincikler de kayıt altına alınacak. Bu şekilde kaybolan hayvanların sahiplerine ulaşmak mümkün olacak.

EN GEÇ 15 GÜN İÇİN BAŞVURU YAPILACAK

Yeni doğan ev sahibi hayvanın doğum tarihinden itibaren en geç 3 ay, mikroçip düzenlenecek hayvanlar için ise başvuruların 15 gün içerisinde bakanlığı il ve ilçe müdürlüğüne yapılması gerektiği ifade edildi.