Bilim, TeknolojiGenel

WhatsApp’tan son dakika duyurusu! Sözleşme o tarihte zorunlu olacak!

Son dönemlerin en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, geçtiğimiz aylarda aldığı gizlilik sözleşmesi kararı yüzünden kullanıcıların bir kısmını kaybetmişti. Kararını 15 Mayıs tarihine kadar erteleyen WahtsApp gizlilik sözleşmesi ile ilgili bir açıklama yaptı.

Dünya üzerinde en çok tercih edilen online mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yaptığı açıklamasında eski kararından geri dönmeyeceğini belirterek, veri gizliliği sözleşmesinin 15 Mayıs tarihinden itibaren uygulanacağını duyurdu. WhatsApp gizlilik sözleşmesi detayları haberimizde

GEÇEN AY KARARLARINDAN GERİ DÖNMÜŞLERDİ

Geçtiğimz aylarda sözleşmeyi kabul etmeyen kullanıcıların belirli bir tarihten sonra uygulamayı kullanamayacağını söyleyen WhatsApp, kullanıcılarının büyük bir kısmını Telegram, WeChat ve Bip gibi çeşitli uygulamalara kaptırmıştı.

SÖZLEŞME SADECE ERTELENMİŞTİ

Ancak WhatsApp yaptığı açıklamasında kararın sadece ertelendiğini ve 15 MAyıs tarihinde kesinlikle uygulanacağını belirtmişti.

YENİ AÇIKLAMA YAPILDI

WhatsApp uygulaması, “Güncellememiz Hakkında Daha Fazla Bilgi” başlığı ile yayımladığı yazıda ise “WhatsApp’ı  kullanmaya devam edebilmeleri için bu güncellemeleri inceleyip kabul etmelerini kullanıcılara hatırlatmaya başlayacağız” ifadelerini kullanınca kullanıcılar şaşırdı.

15 OCAK SON TARİHTİ

WhatsApp gizlilik sözleşmesi ile ilgili kararını gelen tepkiler sebebiyle, 15 Ocak’tan 8 Şubat’a son olarak da 15 Msyıs tarihine ertelediğini belirtmişti. Yapılan son açıklamaya göre WhatsApp, kararından geri adım atmayacağını duyurdu.