Gündem

Eve giren hırsız 11 kişiye koronavirüs bulaştırdı!

Akıl almaz olay Gaziantep’te meydana geldi. Virüs üre önce, hırsızlık olaylarının yaşandığı mahallede, virüs şikayetlerinin artmasıyla birlikte test yapıldı. Yapılan test sonucuna göre 2si mutasyonlu virüs olmak üzere toplam da 11 kişide koronavirüs tespit edildi.

Gaziantep’in Nazip ilçesine bağlı Samandöken Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde bir evde hırsızlık meydana geldi. Olay sonrasında mahalle muhtarı Bülent Canpolat, hırsızlık olaylarının mağduru olan ev sahiplerinin ihtiyaçlarını sormak için onları ziyaret etti.

MAHALLE HALKINDA ŞİKAYETLER ARTMAYA BAŞLADI

Daha sonra ev sahiplerinden biri rahatsızlanınca, Muhtar Canpolat, kişiyi hastaneye kadar götürdü. Götürdüğü kişiye test yapıldığını öğrenen muhtar, kendisinde ve mahalle halkında artan şikayetler sonrasında durumu hemen İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Ekipler mahalleye gelerek, mahalledeki vatandaşların yarısından fazlasına test yaptı.

11 KİŞİDE VİRÜS ÇIKTI

Yapılan test sonuçlarına göre 2 kişide mutasyonlu virüs olmak üzere 11 kişide koronavirüs test edildi. Hırsızı belirlemek için ekipler hemen çalışma başlattı.

Mahallede her geçen gün artış göstermeye başlayan vakalar sebebiyle hırsızın kimliğinin önem taşıdığı belirtildi. Mahalleli, hırsızı kimliğine ilişkin polislerden gelecek haberi bekliyor.

MAHALLE KARANTİNA ALTINA ALINDI

Hırsızın koronavirüs bulaştırmasından sonra mahallenin 19 Şubat tarihinden 4 Mart tarihine kadar karantina altına alnmasına karar verildiği belirtildi. 14 gün boyunca devam edecek olan karantina uygulaması için jandarma ekipleri bölgede gereken karantina prosedürlerini uygulamaya başladı.

JANDARMA KAPILARA NOT ASTI

Ekipler, koronavirüsün ve mutant virüsün daha fazla yayılmaması için vatandaşların evlerinden çıkmamasını istiyor. Pozitif vakanın olduğu her evin kapısına jandarma ekipleri tarafından, “Bu mahalle Covid-19 nedeniyle karantinaya alınmıştır” notu asıldı.