Dünya

Dünyanın en mutlu 5 ülkesi belli oldu!

Koronavirüs salgını sırasında dünyanın en mutlu 5 ülkesi belli oldu! Dünyanın en mutlu birinci ülkesi Finlandiya gelirken, Finlandiya’yı Danimarka, İsviçre, İzlanda ve Norveç izledi. Rapor, BM’nin yıllık Uluslararası Mutluluk Günü olan 20 Mart’ta Birleşmiş Milletler için Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı tarafından yayınlandı.
Ülkeler, refahı destekleyen altı temel değişkene göre sıralandı. Gelir, özgürlük, güven, sağlıklı yaşam beklentisi, sosyal destek ve cömertlik konuları dünyanın en mutlu ülkesi sırlamasında kriter rol oynadı.

Rapora göre, ‘’koronavirüs gibi bir salgın, bir ülkenin sakinlerinin sağlığına ve gelirine saldırdığında, “yüksek güven toplumu sakinleri oldukça doğal bir şekilde hasarı onarmak ve daha iyi hayatları yeniden inşa etmek için birlikte çalışmanın ortak yollarını arıyor ve buluyor”. “Bu bazen, aksi takdirde tam anlamıyla felaketler gibi görünebilecek şeylerin ardından mutlulukta şaşırtıcı artışlara yol açtı. En sık karşılaşılan açıklama, komşularının ve kurumlarının birbirlerine yardım etmek için koşum takımı içinde çalışmaya gönüllü olmalarına, insanların hoş bir şekilde karşıladıkları gibi görünüyor. Bu, yüksek bir aidiyet duygusu ve hafifletme yoluyla elde edebildiklerinden gurur duyuyor. Bu kazançlar bazen maddi kayıpları telafi edecek kadar büyük.”