Gündem

Normalleşme süreci ilk bu illerde başlayacak!

Normalleşme süreci ile ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 1 Mart’ı işaret etmişti. Ama bazı illerde yoğun vaka sayılarından dolayı bırakın normalleşme sürecine girsin, mutasyonlu virüs yüzünden aksine 7 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bu durumdan dolayı da vatandaş, ilk hangi illerde normalleşme süreci başlayacak? Hafta sonları sokağa çıkma yasağı ve hafta içi sokağa çıkma kısıtlaması hangi illerde sona erecek? Hangi şehirlerde ki lokanta, kafeterya ve restoranlar açılacak diye merak etmeye başladı… Konu ile ilgili son dakika bir açıklamada bulunan Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, tedbir kararların ilk olarak kaldırılacağı iller hakkında bilgiler verdi.

1 MART’TAN İTBAREN NORMALLEŞME BAŞLIYOR

Tevfik Özlü, ”Normalleşmede risklere göre iller kendi karar verecek” dedi. Yani, nüfusuna oranla en az vaka görülen illerde normalleşme süreci 1 Mart 2021 tarihinden itibaren başlayacak ama vaka sayıları yüksek olan illerde bu süreç ertelenebilecek ve hatta vaka artışına göre, mutasyonlu virüsün yayılma hızına göre ek tedbirler alınabilecek… Peki, 1 Mart’ta hangi illerde normalleşme süreci başlayacak? Kısıtlamalar kalkacak?

Bu sorunun yanıtı, illere göre vaka sayılarını gösteren haritada… Aşağıda belirtilen vaka haritasına göre en az covid19 vaka sayılarının görüldüğü iller arasında başta nüfusuna oranla İzmir, Antalya, İstanbul, Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve Bursa geliyor… Tüm illerde ki vaka sayılarını görüntülemek için BURAYA TIKLAYINIZ

İLLERE GÖRE VAKA TABLOSU