Bilim, Teknoloji

Cep telefonunda bu uygulama olanlar dikkat: Mikrofon erişimi ile ortam dinlemesi yapıyor!

Son günlerin popüler uygulaması Clubhouse ile ilgili olarak yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor. Bir rapora göre, sesli iletişim uygulaması Clubhouse mikrofon erişimi ile ilgili ortam dinlemesi yapıyor. İşte güvenlik ve gizlilik tartışmalarını tekrar gündeme getiren o açıklama…

Sohbet odaları üzerinden kullanıcılarına sesli etkileşim imkanı tanıyan Club House ile ilgili çok önemli bir bilgi ortaya çıktı. Yeni Şafak’tan Yunus Emre Şahin’in haberine göre, Stanford İnternet Gözlemevi’nden gelen bir raporda, kullanıcıların Clubhouse sohbet odası kimliklerinin düz metin olarak iletildiğini ve bu da teorik olarak dışarıdan bir gözlemcinin uygulamada kimin kiminle konuştuğunu belirlemesine izin vereceğini gösterdiği belirtildi.

Sosyal medya kullanıcıları ise sohbet dinlemesi yaptıktan sonra karşılarına konu ile ilgili reklamların çıktığını belirten paylaşımlar yaptılar.

Club House nedir ve nasıl kullanılır?

iOS kullanıcıları tarafından kullanılabilen Club House sesli sohbet odaları aracılığıyla davet sistemiyle çalışan bir platformdur. Burada kullanıcılar sesli odalar oluşturabilirler. Uygulamayı kullanmak isteyenlerin ise uygulamayı cihazlarına indirmesi gerekiyor. Daha sonra kullanıcı adı seçilip SMS yoluyla hesap doğrulaması yapılması ve bekleme listesine girmek gerekiyor. Ancak davet alanlar bekleme listesi olmadan üyeliklerini tamamlayabiliyorlar.