Genel

Bakanlıktan marketlerdeki sigara satışı düzenlemesine ilişkin önemli açıklama geldi!

Geçtiğimiz günlerde Ticaret Bakanlığı zincir marketlere sigara satışıyla ilgili bir yasak getirebileceğini duyurmuştu. Bunun üzerine Türkiye Sigarayla Savaş Derneği tarafından flaş bir açıklama yapıldı. Alınan kararla birlikte merdiven altı satışların denetim altına alınması gerektiğinin de altını çizdi. Detaylar haberimizde

Ticaret Bakanlığı, zincir marketlere sigara satışı yasağı getirmeyi planlıyor. Konuyla ilgili Türkiye Sigarayla Savaş Derneği (TSSD) Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, yapmış olduğu açıklamasında “Karar son derece yerinde. Ancak bu uygulama, kaçak ve merdiven altı satışları artıracaktır. Bu nedenle denetimler sıklaştırılmalı ve ağır yaptırımlar gelmelidir” ifadesini kullandı.

DÜZENLEME HAZIRLANIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki dönemlerde yaptığı açıklamasında sigarayla savaşına artacağını ifade etmişti. Bunun üzerine geçen haftalarda Ticaret Bakanlığı zincir marketlerdeki sigara satışı ile ilgili yeni bir düzenleme yapmaya hazırlandığını belirtti. Aynı zamanda satış alanı bin 500 metrekareden büyük zincir mağazalarda sigara, mobilya, elektronik eşya, cep telefonu ve beyaz eşya gibi ürünlerin satışı gerçekleşmeyecek.

“DENETİMLER SIKILAŞTIRILMALI VE AĞIR YAPTIRIMLAR GELMELİDİR”

Türkiye Sigarayla Savaş Derneği (TSSD) Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

“Karar, son derece yerinde. Tütün ve tütün mamullerinin satışında getirilebilecek sınırlandırmalar bizim her zaman için desteklediğimiz uygulamalardır. Bu nedenle başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Ancak bu uygulama, kaçak ve merdiven altı satışları artıracaktır. Bu nedenle denetimler sıklaştırılmalı ve ağır yaptırımlar gelmelidir”

TERÖRÜN BAŞLICA FİNANSMAN KAYNAĞI

Doç. Dr. Aydın, özellikle kaçak tütün ve sigara satışına yönelik çok sayıda şikayet aldıklarını belirterek, terörün başlıca finansman kaynağının kaçak tütün olduğunu belirterek, “Özellikle gençler arasında yaygın kullanıma sahip olan açık tütün ve bandrolsüz sigara kullanımı ileride telafisi olmayan kötü sonuçlara yol açacağı şüphe götürmez. Çünkü sağlık açısından yasal tütün de kaçak tütün de sağlığa son derece zararlı ve öldürücü. Terörün başlıca finansman kaynaklarından biri de kaçak tütün olduğunu unutmamak lazım. Deyim yerindeyse her bir kaçak sigara, askerimize sıkılan bir kurşun anlamına geliyor” ifadesini kullandı.