Gündem

Uzman isimden korkutan açıklama! Ağır ve şiddetli geçecek!

Türkiye özellikle son günlerde mutant koronavirüs etkilerini belirgin ölçüde hissediyor. Bakan Koca’nın koronavirüse ilişkin hartalı paylaşımında özellikle Karadeniz bölgesinde vaka sayılarının ciddi boyutlara ulaştığı görüldü. Konuyla ilgili Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt tarafından flaş bir açıklama yapıldı.

Uzman isim Enginyurt, yaptığı açıklamasında mutant virüsün Karadeniz’de olmama ihtimalinin olmadığını belirtirken, hastalığın ağır ve şiddetli geçeceği konusunda Karadenizli vatandaşlar uyardı. Detaylar haberimizde

MUTASYON AĞIR VE ŞİDDETLİ

Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt, Karadeniz bölgesinde artış gösteren vakalara ilişkin, “Türkiye’de olan mutant bir virüsün Karadeniz’de veya Ordu’da olmamasına imkan yok” diyerek hastalığın seyri hakkında ise “Mutasyon ağır ve şiddetli. O yüzden hastalığı ağır ve şiddetli geçecek. Şiddetli seyredecek ve vakalar daha ağır olacak” açıklamasını yaptı.

“VATANDAŞLAR BİRDENBİRE TARIM SEVER OLDU”

Enginyurt, yapılan tüm uyarılara ve durumun ciddiyetine rağmen, vatandaşların inadına sokakta olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Ordu’yu ve Orduluları tebrik ediyorum. Geçen hafta üçüncüydük, ben ha gayret Ordu birinci olmaya az kaldı dediğimde şaka yapmıştım ama yanlış anladı sanırım Ordulular. Şakayı gerçek sandılar ve o gayreti sarf ettiler. Şimdi maalesef birinciyiz. Elbette alışveriş yapmak için dışarı çıksınlar ama kimsenin elinde ne bir paket var ne bir poşet var. Ordu’da vatandaşlar birdenbire tarım sever oldu. Hafta sonları bağa ve bahçeye gitmeye başladılar”

“VİRÜSÜN KARADENİZ’DE OLMAMASINA İMKAN YOK”

Karadenizli vatandaşlara mutasyonlu koronavirüs uyarısında bulunan Prof. Dr. Enginyurt, açıklamasının devamında şu ifadeleri kaydetti:

“Tüm Türkiye’de olan mutant bir virüsün Karadeniz’de veya Ordu’da olmamasına imkan yok. Vatandaşların yapacağı şey aynı. Vatandaşın elinde mücadele edeceği üç tane koz var. Maske, mesafe, hijyen. Vatandaş mutant olsun ya da olmasın, bunu çok kafasında kurcalamasın. Tüm Türkiye’de mutasyonlu virüs varsa, Karadeniz’de de vardır. Biz normalde mutasyonu beklerken, diğer pandemilerde olduğu gibi virüsün şiddetinin hafiflemesini bekledik ama koronavirüste bir tarih gerçekleşiyor. Mutasyon ağır ve şiddetli. O yüzden hastalığı ağır ve şiddetli geçecek. Şiddetli seyredecek ve vakalar daha ağır olacak. Şu anda Türkiye’de uygulanan aşı mutasyona karşı etkilidir”