Eğitim

Son dakika yüz yüze eğitimle ilgili yeni karar! MEB duyurdu!

Gelen bir son dakika haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı resmen harekete geçerek, yüz yüze eğitimle ilgili aldıkları yeni kararı açıkladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada hangi illerde yüz yüze eğitimin nasıl başlayacağı detaylandırılmış oldu. Buna göre illerdeki yüz yüze eğitim kararı valilikler tarafından verilecek. Detaylar haberimizde

Konuyla ilgili açıklama Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri tarafından yapıldı. Yapılan açıklamada, vaka sayısı azaldıkça valilikler o illerdeki okulları tam zamanlı olarak açabilecek.

MEB yetkilileri, “Çocuklarımızın okullarına kavuşması için velilerin hijyen ve sosyal mesafe kurallarına, yasaklara uyması çok önemli. Vaka sayısı azaldıkça valilik kararınca o ildeki okullar tam zamanlı açılabilecek” açıklamasını yaptı.

Milyonlarca öğrenci, yüz yüze eğitimle ilgili detayları merak ediyor. Konuyla ilgili MEB yüz yüze eğitim ile ilgili yeni kararı açıkladı. Geçtiğimiz günlerde köyokullarında başlatılan yüz yüze eğitim sonrasında 1 Mart tarihinde ilkokul, 8 ve 12. sınıflar da yüz yüze eğitime başlayacak. Okullardaki tüm kademelerin açılıp açılmayacağına ise artık valilikler karar verebilecek.

BU DERSLER YÜZ YÜZE

İlkokullarda Türkçe, Matematik, Hayat Bilgisi ve İngilizce dersleri öğrenciler yüz yüze anlatılacak. Aynı zamanda 4’üncü sınıflar da haftada 2 saat boyunca din kültürü ve ahlak bilgisi dersi de görecek. Müzik, resim ve beden eğitimi gibi dersler uzaktan eğitimle verilmeye devam edecek.