Politika

İYİ Parti erken seçim için tarih açıklaması yaptı!

Son dönemlerde partilerden gelen erken seçim açıklamalarına bir yenisi daha eklendi. Konuyla ilgili İYİ Parti Genel başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın yaptığı açıklamasında 20 Haziran 2021 tarihinde genel seçim olacağını varsaydıklarını belirterek, bu seçime tek gireceklermiş gibi hazırlandıklarını belirtti.

Çorum’daki bir otelde partililerle bir araya gelen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, il genelindeki gündemle ilgili önemli bilgiler aldı. Detaylar haberimizde

20 HAZİRAN 2021

Akalın, yaptığı konuşmasında 20 Haziran 2021 tarihinde genel seçim olacağını varsayarak çalışmalara başladıklarını ve bu şekilde hazırlanmayı kararlaştırdıklarını belirtti. Bu kapsamda illeri de gezerek, ziyaret ettiklerini belirten Akalın, partililerden İYİ Parti’nin iktidar olma sürecine katkıda bulunmalarını istediklerini söyledi.

Akalın, 3 yıl önce İYİ Parti’nin çeşitli zorluklarla mücadele ettiğini belirterek, şunları söyledi:

“İYİ Parti, zahirde 3 yıllık bir siyasal harekettir ama düşünce kaynakları, politik kültürü, politik derinliği 150 yıllık Türk siyasi aklını kapsayan bir harekettir.Türk siyasi tarihinin gördüğü en yerli, en milli, en demokratik merkez siyasal harekettir İYİ Parti. Bize kadar Türkiye’de merkez ancak darbe eliyle boşaltılır, yeniden kurulmuş partiler üstünden bir merkez parti oluşturuldu.Türk siyasi tarihinin gördüğü en nitelikli siyasi mücadele sonucunda kurulabilmiş bir siyasi harekettir”