Gündem

KDK’dan tüm çalışanları ilgilendiren karar!

Corona virüsü salgını nedeniyle çalışma hayatında da pek çok değişiklik meydana geldi. Salgında risk grubunda olan vatandaşları ilgilendiren karar ise Kamu Denetçiliği Kurumu’ndan geldi. KDK Adıyaman’dan başvuran bir vatandaşın idari izinli kabul edildi. İşte tüm çalışanları ilgilendiren karar ile ilgili detaylar…

Pandemi devam etse bile Türkiye’de vatandaşlar çalışma hayatlarına devam ediyorlar. Risk grubunda olan vatandaşlar ise virüs kapma endişesi yaşıyorlar. Bu nedenle Adıyaman’da bir vatandaş, risk grubunda olduğuna ilişkin belgeyi çalıştığı kuruma ibraz etmesine rağmen idari izinli sayılma talebinin kabul edilmediği için KDK’ya başvuruda bulundu.

İdari izinli sayılmasına karar verildi

İnsanlarla temasın daha çok olduğunu bildiren vatandaş çalıştığı kurumun emekli olması için kendisine baskı yaptığını belirtti. Emeklilik baskısına son verilmesini isteyen ve insanlarla temasın az olduğu bir birimde görevlendirilmek istenen vatandaş KDK’ya başvurdu. Koruyucu kıyafet yardımından da yararlanmadığı öğrenilen çalışanın başvurusu kurum tarafından incelendi.

KDK tarafından incelenen başvuru sonucunda çalışanın idari izinli sayılmasına karar verdi.