GündemSınavlar

Türkiye için 3. Dalga uyarısı! Yüz yüze sınavlar iptal olacak mı?

Bilim kurulu tarafından Türkiye için 3. Dalga uyarısı yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un liseliler için yüz yüze sınav açıklaması sonrasında yapılan bu uyarı vatandaşı korkuttu. Bir taraftan normalleşme süreci ile ilgili peş peşe yapılan açıklamaların ardından ‘’Gerçekten 3’üncü dalga bizi korkutuyor. 3’üncü dalga tabii ki olabilir. Çünkü toplumun yüzde 70 ve fazlası bağışıklanmadı’’ diyen Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova, ‘’Bu bağışıklanma olmadığı süre içerisinde daha hastalanacak çok kişi var anlamına geliyor.” Dedi. Yüz yüze sınavların iptal olup olmayacağı yönünde gözler MEB’e çevrildi.

”SINAVLAR İPTAL EDİLMELİDİR”

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, sınavların yapılmasına dair yaptığı açıklamalarda ‘’öğrencilerimizin yüzde 40’ı, yani yarıya yakınınız sınavlarını tamamladı zaten. Sınavlarınızda bugün yapılacak bir erteleme, yakın zamanda çalışma yükünüzü daha fazla artıracaktır’’ ifadelerini kullanmıştı. Bakanın, yüze yüze sınav ısrarı sonrasında 2,3 milyon ‘’sınavlar iptal edilsin’’ sözleri ile sosyal medya hesabı üzerinden seslerini duyurmaya çalıştılar… Gençlerin bu çağrısına olumlu yanıt vermeyen Bakan Selçuk’un, bilim insanlarının 3 dalga uyarısına kulak verip vermeyeceği merak konusu oldu… Bu konuyu meclis gündemine taşıyan MUSTAFA ADIGÜZEL (Ordu Milletvekili) ”şimdi, sizlere serhat şehri Edirne’den Millî Eğitim Bakanına yazılmış bir mektubu okuyacağım: “Merhaba, ben Balkan Uzun, 16 yaşındayım, İstanbul’da okuyorum. Sizlere Edirne Millî Eğitim Müdürlüğü önünden sesleniyorum: Kimseyle kavgamız yok. Devletimiz Türkiye Cumhuriyeti bizim baş tacımız. Sadece sesimizi duyurmak istiyoruz. Yüz yüze sınavların yapılacak olması Covid nedeniyle korkutuyor. Üstelik birçok öğrenci -benim gibi- okulunun bulunduğu ilde değil, ailesinin yanında, yolculuk sırasında da hastalık kapma riski var.

Sayın Ziya Selçuk’a sesleniyorum: Sizce gençlere önem vermek bu mudur Sayın Bakanım? 16-17 yaşında gençler depresyona girdik. Kendinizi biraz bizim yerimize koyun. Milyonlarca “tweet” atıldı, hiçbirinin mi önemi yok gözünüzde?

Saygıdeğer Bakanım, gençlerin saygısını ve sevgisini yine kazanın, geleceğe yine birlikte umutla bakalım.

Millî Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk, siz de bir öğretmensiniz, liseli gençlerimize duyarsız kalamazsınız, lise sınavları iptal edilmelidir.” dedi.

Sınavların iptal edilmemesi yönünde eleştirilere muhatap olan Selçuk, yaptığı bir paylaşımda gençlerin taleplerini gördüklerini belirtmiş ve sınavların yüz yüze yapılması gerektiğine kanaat getirdiklerini ifade etmişti. Bu uyarılara rağmen sınavların iptal edilmemesine verilen tepkilerden bazıları şöyle;