Gündem

Yeni Doğan Bebeklerine Şehit Ömer Halisdemir'in İsmini Verdiler

Konyalı bir çift, yeni doğan bebeklerine, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in adını koydu. 
Konya’da yaşayan Musa ve Saadet çifti, yeni doğan bebeklerini kucaklarına almanın mutluluğunu yaşıyor. Çift, FETÖ’nün darbe girişimi sırasında, Özel Kuvvetler Komutanlığına gelen Tuğgeneral Semih Terzi’yi vurarak komutanlığın darbecilerin eline geçmesini engelleyen Halisdemir’in ismini, yeni doğan bebeklerine verdi. 

Baba Musa Güçlü (28), AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun süre çocuklarına isim düşündüklerini söyledi.

Darbe girişimi sonrasında olayın ayrıntıları ortaya çıkmaya başladığında Ömer Halisdemir isminin darbeyi engelleyen asker olarak hep öne çıktığını ifade eden Güçlü, “Eşim oğlumuza şehit askerimizin ismini vermeyi önerdi. Ben de gurur duydum. 15 Temmuz’da Ankara’da ya da İstanbul’da bulunamadık. Şehit ya da gazi olamadık ama Allah bize, oğlumuza kahraman askerimiz Ömer Halisdemir’in adını vermeyi nasip etti” dedi.

“Ömer Halisdemir’in ismini oğlumuza vermekten dolayı gururluyuz”

Ömer Halisdemir’in, darbeci generali, şehit olacağını bile bile öldürdüğünü, vatanı için kendini feda ettiğini dile getiren Musa Güçlü, “Ömer Halisdemir’in ismini oğlumuza vermekten dolayı gururluyuz. Oğlumuzun da onun gibi bir kahraman olmasını istiyoruz. İnşallah bizim oğlumuz da vatan için kendini feda etmeye hazır bir yiğit olur” diye konuştu.

Şehit ailesine de seslenen Güçlü, Halisdemir’in ailesinden kendilerini evlatları kabul etmelerini istedi.

Anne Saadet Güçlü (25) de “Halisdemir ailesinin bir evladı şehit oldu ama şimdi binlerce Ömer Halisdemir doğuyor. Her biri aynı şekilde birer kahraman olur inşallah” dedi.

Kamupersoneli.net | AA