DünyaSağlık

Son dakika! Daha tehlikeli bir yeni mutasyon tespit edildi!

Koronavirüs salgınına ilişkin her geçen gün yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Gelen bir son dakika haberine göre Kaliforniya’da koronavirüsün daha tehlikeli bir türüne rastlandığı iddia edildi. Virüsün daha bulaşıcı ve çok daha tehlikeli olduğu öne sürüldü. Detaylar haberimizde

Konuyla ilgili herkesi tedirgin eden açıklama Kaliforniya San Francisco Üniversitesi tarafından yapıldı. Bilim insanlarının konu ile ilgili yaptığı açıklamasında koronavirüsün daha tehlikeli türünün daha fazla bulaşıcı olduğu ve şiddetli derecede hasta ettiği belirtildi.

İNGİLTERE VE GÜNEY AMERİKA’DAN FARKLI

Yapılan açıklamada tespit edilen virüsün İngiltere ve Güney Amerika’da tespit edilen mutasyondan daha farklı bir tür olduğu ortaya konuldu.

Araştırma ekipleri 1 Eylül 2020 – 29 Ocak 2021 tarihleri arasında 44 bölgede 2 bin 172 kişinin test örneği üzerinden araştırmalarını gerçekleştirdi. Yeni türün adı “20C/L452R” olarak ifade edildi.

DAHA FAZLA ARAŞTIRMALIYIZ

Araştırmanın yazarlarından biri olan Kaliforniya San Francisco Üniversitesi Laboratuvar Tıbbi Profesörü Dr. Charles Chiu, açıklamasında endişeli olduğunu ifade ederek “Ancak şu an panik yapmıyorum. Bunu daha fazla araştırmalıyız” dedi.