Gündem

İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer tüm illerde yasak bugün başlıyor!

Türkiye’de her hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı bu hafta sonu da İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer tüm illerde uygulanacak. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı yeni bir hatırlatma yaptı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, kısıtlama süresince vatandaşların temel ihtiyaç malzemelerini ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve fırın gibi işletmelerden temin edebilecekleri belirtildi.

İçişleri Bakanlığı bu hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması için vatandaşlara hatırlatmada bulundu. Bakanlık açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“Belirtilen süre içinde marketler, bakkallar, manavlar, kasaplar, kuru yemişçiler ve çiçekçiler telefonla ya da online olarak aldıkları siparişleri teslim edebileceklerdir. Lokanta/restoran, pastane ve tatlıcı tarzı iş yerleri ise bugün saat 20.00’ye kadar paket servis ve ‘Gel al’ şeklinde, 20.00-00.00 saatlerinde ise sadece paket servis şeklinde faaliyet gösterecek olup bu iş yerleri cumartesi ve pazar günleri 10.00-00.00 saatlerinde paket servis faaliyetlerine devam edebileceklerdir. Cumartesi ve pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacaktır.”

İkamete yakın yerlere yürüyerek gidilebilecek

Yapılan açıklamalarda vatandaşların sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan günlerde (cumartesi-pazar) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap, kuru yemişçi, çiçekçi ve fırın ya da ekmek satış bayisine yürüyerek gidip gelebilecekleri ifade edildi.

Market, bakkal, manav, kasap, kuru yemişçi ve çiçekçilerin Cumartesi ve Pazar günleri 10.00-17.00 saatlerinde açık olacağı hatırlatıldı.

İçişleri Bakanlığı bugün 81 ile gönderdiği yeni bir genelge ile ise vergi borcu ödemesi/yapılandırmasında son tarih olan 1 Mart Pazartesi günü olduğu için bu hafta sonuna özel olarak vergi daireleri açık olacağını açıkladı.