Bilim, TeknolojiGündem

Türkiye’ye meteor düştü! Çok sayıda ilden görüntülendi! Ankara, Trabzon, Yozgat, Nevşehir..

Dün akşam saatlerinde atmosfere giren ve geceyi bir anda gündüze çeviren bir olay yaşandı. Meteor, başta Doğu Karadeniz olmak üzere Ankara, Yozgat ve Nevşehir gibi pek çok ilde görüntülendi. Olay anına şahit olan kişiler, olayı, “Bir şeyin parıldayıp, patladığını ve ortalığın bir anda kaybolduğunu” iddia etti. Meteor düşme görüntüsü haberimizde mevcut.

Dün meteor düştüğü iddiası herkesi heyecanlandırdı. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden aynı anda çekilen yeşil ışık süzmesinin atmosfere giren meteor olduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜYÜ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

 

“HER TARAFTA BÜYÜK BİR FLAŞ PATLAMIŞ GİBİYDİ”

O anları canlı olarak gören Trabzon’un Vakfıkebir ilçesi Yeniköy Mahallesi’nde yaşayan Şevki Anıl Koyun idi. Şevki Koyun, yaptığı açıklamasında olayı, Teyzemi köye götürüyorduk. Bir anda gökyüzünde bir şey parıldadı, patladı gibi oldu. Bilim kurgu filmlerinden alışık olduğumu bir sahne gibiydi. Patladı ve kayboldu her tarafta büyük bir flaş patlamış gibiydi” şeklinde tanımladı.

METEOR NEDİR?

Çeşitli illerden görülen meteor düşmesi olayının ne olduğu vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Dünya’nın yüzeyine düşen maddelerin genel adına meteor (Göktaşı) adı verilmektedir. Düşen bir nesnenin katı kalıntısı olarak ifade edilen meteor, asteroit, meteor ya da kuyruklu bir yıldız olabileceği ifade ediliyor.