EğitimGündem

Son dakika Bakan Selçuk’tan okulların açılış takvimine ilişkin yeni açıklama!

Koronavirüs salgını sebebiyle bir süredir eğitimlerine online olarak devam eden öğrenciler, okulların ne zaman açılacağını merak ediyor. Geçtiğimiz ünlerde yapılan açıklamada 1 Mart tarihinde ilkokul 8 ve 12. sınıflar için yüz yüze eğitimin başlayacağının belirtilmesinden sonra dün yapılan son dakika açıklamasında kararın 1 Mart tarihinde düzenlenecek olan Kabine Toplantısı sonrasında verileceği duyurulmuştu.

Az önce Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından son dakika bir açıklama yapıldı. Bakan Selçuk, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında okulların açılış takviminde yaşanan 1 günlük gecikmeden dolayı özür dilediğini belirterek, son birkaç gündür bazı illerde yaşanan artış sebebiyle kararın yeniden değerlendirileceğini belirtti.

“YENİDEN DEĞERLENDİRME ZORUNLULUĞU DOĞMUŞTUR”

Bakan Selçuk’un yaptığı açıklamasında bazı illerde meydana gelen vaka artışı sebebiyle okulların açılış takvimi ile ilgili kararın yeniden değerlendirilme zorunluluğu doğduğunun altı çizildi.

Bakan Selçuk tarafından yapılan son dakika açıklamasında şu ifadeler kaydedildi:

“Okulların açılma takviminde yaşanan 1 günlük erteleme için tüm vatandaşlarımızdan özür dilerim. Bazı illerimizde son birkaç günde tespit edilen hızlı vaka artışı yeniden değerlendirme zorunluluğunu doğurmuştur. Sağlık önceliğimiz. Sabrınız ve anlayışınız için teşekkür ederim”