EğitimGündem

Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan yüz yüze eğitimde kararı verdi! Yüz yüze eğitime başlayacak sınıflar!

Kademeli normalleşmenin ele alındığı kritik Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, çok önemli açıklamalarda bulundu. Milyonlarca öğrencinin beklediği okulların durumu da netleşmiş oldu. Erdoğan, yaptığı açıklamasında okulların Türkiye geneli okul öncesi ilkokul, 8 ve 12. sınıflar için yüz yüze eğitimin başlayacağını duyurdu.

Koronavirüs salgını ile bir süredir eğitimlerine online olarak devam eden öğrenciler, okulların ne zaman açılacağını merak ediyor. Son olarak 1 Mart tarihinde ilkokul 8 ve 12. sınıfların açılacağı ifade edilmiş, hafta sonu yapılan son dakika açıklamasında vakaların artması sebebiyle durumun yeniden değerlendirileceği belirtilmişti. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan okullarla ilgili alınan kararı açıkladı.

Yaklaşık 3,5 saattir devam eden kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, kameralar karşısına geçerek, Türkiye’nin salgın karşısındaki son durumunu ele alarak, alınan kritik kararları tek tek açıkladı.

EĞİTİME BAŞLAYACAK SINIFLAR

Erdoğan okullarla ilgili yaptığı açıklamasında ülke genelinde okul öncesi ve ilkokullar 8 ve 12’nci sınıflarda eğitime başlanacak, düşük ve orta riskli illerdeki diğer kademelerde eğitim ve öğretime başlayacak diyerek, kararın detaylarını belirtti.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kaydedildi:

“Okullar Türkiye geneli okul öncesi ve ilkokullarda 8 ve 12’inci sınıflarda eğitim öğretime açılacak. Düşük ve orta riskli yerlerde diğer kademelerde de eğitim öğretime başlanacaktır. Yüksek ve çok yüksek riskli yerlerde sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacak”

DÜŞÜK VE ORTA RİSKLİ İLLER HANGİLERİ?

Düşük ve orta riskli iller yayımlanan haritada şu şekilde ifade edildi:

Düşük Riskli İller: Mavi

Orta Riskli İller: Sarı

Yüksek Riskli İller: Turuncu

Çok Yüksek Riskli İller: Kırmızı