Eğitim

MEB’den son dakika yüz yüze eğitim açıklaması geldi!

Gelen bir son dakika haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı, yüz yüze eğitimle ilgili flaş bir açıklama yaptı. MEB tarafından yapılan açıklamada 2 Mart Salı gününden itibaren yüz yüze eğitimin başlanacağı duyuruldu. Detaylar haberimizde

Bugün düzenlenen Kabine Toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye genelinde bütün okul öncesi eğitim kurumları, ilkokullar, 8 ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitimin başlayacağını duyurdu. MEB tarafından yapılan açıklamada yüz yüze eğitimin 2 Mart tarihinden itibaren başlayacağı belirtildi.

MEB’DEN SON DAKİKA AÇIKLAMA GELDİ

Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı son dakika açıklamasında eğitimin 2 Mart Salı günü başlayacağını belirterek, “2 Mart Salı günü itibarıyla tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8 ve 12. sınıflarda ülke genelinde yüz yüze eğitime başlanacak. Düşük ve orta riskli illerde yüz yüze eğitime okul öncesi kurumlarda tam zamanlı, ilkokullarda seyreltilmiş sınıflarda haftada 2 gün başlanacak” şeklinde ifade etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURMUŞTU

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamasında düşük ve orta riskli illerde eğitimin başlayacağı, yüksek ve çok yüksek riskli illerde sadece liselerde yüz yüze sınavların yapılacağının altını çizmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması şu şekilde:

“Okullar tüm okul öncesi eğitim kurumları ilkokullarda 8. ve 12. sınıflarda eğitim öğretime açılacaktır. Düşük ve orta riskli illerde eğitim, öğretime başlanacak. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde sadece liselerde yüz yüze sınavlarda yapılacak”

SINAVLAR NASIL OLACAK?

Okulların açılış kararı ile birlikte sınavların nasıl olacağı da öğrenciler tarafından araştırılmaya devam ediliyor. Yüksek ve çok yüksek riskli olan iller (Kırmızı ve Turuncu) bu uygulamanın dışında olacak olup, liselerde sadece yüz yüze sınavlar yapılacak.

Yayımlanan yüz yüze eğitim kararında “Düşük Risk”, “Orta Risk”, “Yüksek Risk” ve “Çok Yüksek Risk” illeri için detayları ayrıntılı olarak ifade edildi. Buna göre her risk grubuna göre alınan yüz yüze eğitim kararı şu şekilde belirtildi:

DÜŞÜK RİSK VE ORTA RİSK İLLERİNDE EĞİTİM NASIL OLACAK?

Okul öncesi eğitim kurumları ve özel eğitim okulları tam zamanlı yüz yüze eğitim verir.

İlkokullar 2 gün okulda seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze 3 gün eğitim verir.

Ortaokul 5, 6, 7. sınıflarda 2 gün okulda seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze 3 gün uzaktan eğitim alır.

Sınavlar seyreltilmiş sınıflarda yapılır.

Destekleme ve yetiştirme kursları yüz yüze eğitime devam eder.

Ortaokul 8. sınıflar haftada 12 ila 22 saat olacak şekilde seyreltilmiş yüz yüze eğitim alır.

YÜKSEK RİSK VE ÇOK YÜKSEK RİSK İLLERİNDE EĞİTİM NASIL OLACAK?

Ortaokul 5, 6 7. sınıflar tam zamanlı uzaktan eğitime devam eder.

Ortaokul 8. sınıflar haftada 12 ila 22 saat olacak şekilde seyreltilmiş yüz yüze eğitim alır.

Hazırlık 9, 10, 11. sınıflar tam zamanlı uzaktan eğitime devam eder.

12. sınıflar haftada 16-24 saat olacak şeklinde planlanan seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze eğitim alır.

Destekleme ve yetiştirme kursları yüz yüze eğitime devam eder.

Sınavlar seyreltilmiş sınıflarda yapılır.