Eğitim

Sarı illerde ortaokul (5, 6, 7. sınıflar) yüz yüze eğitime başlayacak mı? Ortaokullar ne zaman açılacak? Orta riskli illerde eğitim..

Akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı normalleşme açıklamalarından sonra gözler Milli Eğitim Bakanlığı’na çevrildi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamayla birlikte sarı illerde ortaokul yüz yüze eğitime başlayacak mı?

Ortaokulların ne zaman ve nasıl açılacağı hem veliler hem de öğrenciler tarafından merak konusu olmuştu. Konuyla ilgili bugün yapılan açıklamayla birlikte, hangi illerde ortaokulların açılacağı resmen belli oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamasında, “2 Mart Salı günü itibarıyla tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8 ve 12. sınıflarda ülke genelinde yüz yüze eğitime başlanacak” açıklaması yapıldı. Bunun üzerine hangi illerin sarı renkli olduğu ve ortaokulların nasıl açılacağı araştırılmaya başlandı.

Yapılan açıklamayla birlikte düşük ve orta riskli illerde (Sarı ve Mavi) ortaokul 5, 6 ve 7. sınıflar 2 gün yüz yüze, 3 gün uzaktan eğitim almaya başlayacak.

SARI RENKLİ İLLER HANGİLERİ? (DÜŞÜK RİSKLİ İLLER HANGİLERİ?)

Koronavirüs salgını kapsamında yayımlanan haritada 4 risk grubu bulunuyor. Bu risk grubu içerisinde olan sarı renkli (Orta riskli) iller hangileri? İşte Bakanlığın haritasına göre son durum..

Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars.

MAVİ RENKLİ İLLER HANGİLERİ? (DÜŞÜK RİSKLİ İLLER HANGİLERİ?)

Düşük riskli mavi illerin hangileri olduğu da merak konusu oldu. Tabloda mavi iller şu şekilde açıklandı:

Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Siirt, Batman, Diyarbakır, Bitlis, Van, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır.

ORTA RİSKLİ İLLERDE EĞİTİM

Bakanlığın yayımladığı tabloya gör orta riskli illerde eğitim şu şekilde yapılacak:

Okul öncesi eğitim kurumları ve özel eğitim okulları tam zamanlı yüz yüze eğitim verir.

İlkokullar 2 gün okulda seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze 3 gün eğitim verir.

Ortaokul 5, 6, 7. sınıflarda 2 gün okulda seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze 3 gün uzaktan eğitim alır.

Sınavlar seyreltilmiş sınıflarda yapılır.

Destekleme ve yetiştirme kursları yüz yüze eğitime devam eder.

Ortaokul 8. sınıflar haftada 12 ila 22 saat olacak şekilde seyreltilmiş yüz yüze eğitim alır.