Gündem

Ankara’da hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı açıklaması!

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamasında salgına ilişkin normalleşme kararlarını tek tek duyurmuştu. Düşük ve orta riskli illerde sokağa çıkma yasağı hafta sonu kaldırılırken, hafta içi 21.00 – 05.00 arasında uygulanmaya devam edilecek. Ancak sarı renkli olarak ifade edilen Ankara için bugün flaş bir karar alındı.

Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada, hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağının devam edeceği duyuruldu. Karar bugün Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu ve Vali Vasip Şahin tarafından yapılan toplantı sonucunda belli oldu. Detaylar haberimizde

YENİ KARARLAR ALINDI

Konuyla Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada “Vali Vasip Şahin başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulumuz’un “Orta Riskli Bölge” grubunda bulunan ilimizde uygulanacak yeni kontrollü normalleşme sürecine ilişkin aldığı kararlar” denilerek detaylar aktarıldı.

ANKARA İÇİN YENİ KORONAVİRÜS KARARLARI

Hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması 21.00 – 05.00 saatleri arasında uygulanacak.

65 yaş üzeri vatandaşlarımız ile 20 yaş altı genç çocuklarımız için uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı. Bu kişiler toplu ulaşım araçlarını da kullanabilecek.

Restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yeme içme yerleri kurallara uymak kaydıyla %50 kapasite ile 07.00-19.00 saatleri arasında müşteri kabul edilebilecek.

Bu işletmeler, 19.00-21.00 saatleri arasında sadece paket servis veya gel-al şeklinde 21.00-24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis şeklinde hizmet verebilecek.

Girişlerde HES kodu kullanılması ve seyirci alınmaması kaydıyla halı saha, yüzme havuzu gibi tesisler, 09.00-19.00 saatleri arasında hizmet verebilecek.

Katılımın kişi başına minimum 8m2 alan ayırmak, katılımcı sayısı 100’ü geçmemek ve 1 saatle sınırlı olmak üzere nikah ve nikah merasimleri düzenlenebilecek.