Ekonomi

Ziraat Bankası’nda hesabı olanlar dikkat! 15 Haziran’a kadar başvuru yapmanız gerekiyor!

Kamu bankalarından olan Ziraat Bankası, müşterilerine hesabı olanlar için çok önemli bir duyuru yayımladı. Yapılan açıklamada zamanaşımına uğrayan hesaplarla ilgili yayımlanan listede adı olanların en geç 15 Haziran tarihine kadar başvuruda bulunması gerektiğini ifade etti. Detaylar ve ilgili link haberimizde

Ülkemizde pek çok banka bulunuyor. Banka müşterileri de çeşitli nedenlerden dolayı açtıkları bu hesapları kullanmadıkları için unutabiliyor. Ziraat Bankası da unutulan ve zamanaşımına uğrayan bu hesaplar için açıklama yaptı. Hak sahibi vatandaşların 15 Haziran tarihine kadar hesapları için başvuruda bulunmaları gerektiği ifade edildi.

15 HAZİRAN’A KADAR BAŞVURULMASI GEREKİYOR

Bankanın duyurular kısmında yer alan açıklamaya göre zamanaşımı hesap sahiplerinin 15 Haziran’a kadar başvurmaması durumunda zamanaşımına uğrayan mevduat, emanet, hak ve alacakların yasa gereğince Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredileceği belirtildi.

BANKANIN YAPTIĞI AÇIKLAMA

Ziraat Bankası konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, şu ifadeyi kullandı:

“5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 62. maddesine göre bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi, herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayarak  on yıl içinde aranmayanlar zamanaşımına tabidir.

01.11.2006 tarih ve 26333 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Mevduat ve Katılım Fonunun Kabulüne, Çekilmesine ve Zamanaşımına Uğrayan Mevduat, Katılım Fonu, Emanet ve Alacaklara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’in 8. maddesi gereğince bankaların, zamanaşımına uğrayan mevduat, emanet ve alacakların listesini Şubat ayının başından itibaren kendi internet sitelerinde dört ay müddetle ilan etmesi gerekmektedir.

Zamanaşımına uğrayan hesaplar listesinde bilgileri yer alan müşterilerimizin en geç 15 Haziran 2021 tarihi mesai saati bitimine kadar hesaplarının bulunduğu şubeye geçerli kimlik belgeleri ile başvurmamaları halinde, zamanaşımına uğramış olan mevduat, emanet, hak ve alacakları yasa gereği Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilecektir”

ADINIZIN LİSTEDE OLUP OLMADIĞINI KONTROL ETMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN