Gündem

Son dakika bu illerde yeni tedbirler alındı!

Koronavirüs salgını kapsamında 1  Mart tarihi itibariyle normalleşme başlamıştı. Ancak Pazartesi günü açıklanan tabloda bazı illerimizin kırmızı (Yüksek riskli) olması herkesi tedirgin ederken, konuyla ilgili kırmızı illerde yeni tedbirlerin alındığı belirtildi.

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı güncel koronavirüs risk haritasında kırmızı olarak adlandırılan ve “Çok Yüksek Risk” kategorisinde bulunan bazı illerimiz için yeni tedbirler devreye girdi. Alınan bu tedbir kararlarıyla birlikte risk durumu çok yüksek olan illerin düşük risk haline getirilmesi amaçlanıyor. İşte kırmızı illerde alınan yeni tedbir kararları:

Sinop: Bir süredir yüksek risk grubunda olan Sinop ili için yeni kararlar alındı. Koronavirüs yasaklarına rağmen kumar oynayan 8 kişiye toplam da 17 bin 994 TL para cezası kesilirken, bu kişilere yer temin eden 2 kişi hakkında da adli işlemin başladığı belirtildi.

Rize: Rize Valisi Kemal Çeber, açıklamasında yeni kararın alındığını, “Yapmamız gereken tek şey ilgili bakanlıkların uyarıları ve il Pandemi Kurulu’nun aldığı tedbir kararlarına hassasiyetli uymak. Bir şeyi azmettiği zaman başaran Karadeniz insanı kısa zamanda bu işi de başaracaktır” diyerek duyurdu.

Gümüşhane: Gümüşhane için ise yayla yasağı getirildi. Buna göre hayvancılıkla uğraşan vatandaşların dışında hafta sonu köylere, kırsal mahalle ve yaylalara gidilmesi ikinci bir karara kadar yasaklandı. Aynı zamanda bulaş oluşturacak, nişan, düğün, kına, gün, doğum günü gibi çeşitli etkinliklere izin verilmemesi kararlaştırılırken, cenazeler 30 kişi ile sınırlandırıldı.

Samsun: Kırmızı olan Samsun’da tüm tedbir kararlarına rağmen, vatandaşlar sokaklardaki yoğunluğuna devam ediyor. Samsun’da yaşan Sanem Melisa Çelik “Sokaklarda herkes iç içe. İşi olan da olmayan da dışarı çıkıyor. Çoğu kişi de maskesini burnunun altına indiriyor” derken, bir başka vatandaş, maske uyarısı yaptığında diğer vatandaşların tepkisiyle karşılaştığını söyledi.

Tokat: Yüksek riskli iller arasında olan Tokat’ta bu hafta toplam da 166.50 yen i vaka tespit edildi. Uzman bir isim, vatandaşları uyarırken, “Cenaze ve düğünler, Tokat’ın kırmızı bölgede olmasında önemli faktör hatta belki de en önemli faktör. Ertelenebilecek düğün ve toplantıları erteleyelim. Cenazelerde kesinlikle bir arada bulunmayalım” açıklamasını yaptı.

AKSARAY: Aksaray’ın Yenikent beldesinde vaka sayılarının artması sebebiyle 5 günlük karantina uygulaması başladı. Vaka sayılarının artması durumunda köylerde de karantina uygulanacağı belirtildi.

Edirne: Trakya bölgesinde de durum iç açıcı değil. Artık gösteren Keşan ve İpsala ilçelerinde karantinaya alınan bölgelerin sayısı artarken, İl Pandemi Kurulu’nun yakın zamanda yeni kararları açıklaması bekleniyor. Bölgedeki vaka sayıları sebebiyle, kapılarını açmaya hazırlanan esnaf, yeniden paket servise dönüş yaptı.