Bilim, Teknoloji

WhatsApp’tan kullanıcıların beğenisi kazanacak yepyeni bir özellik geldi!

Son dönemlerde Gizlilik Sözleşmesi ile milyonlarca kullanıcı kaybeden WhatsApp, kullanıcılarını geri kazanmak için yepyeni bir özelliği kullanıma sundu. Web sürümüne yeni bir güncelleme getiren mesajlaşma uygulaması, artık kullanıcılara sesli ve görüntülü aramalar yapabilme özelliğini sundu.

WhatsApp geçtiğimiz aylarda kullanıcılarına sunduğu “Gizlilik Sözleşmesi” ile gündeme gelişti. Sözleşmeyi kabul etmeyen kullanıcılar belirli bir tarihten sonra uygulamayı kullanmayacağının duyurulmasından sonra kullanıcılar tepki olarak farklı uygulamalara geçiş yapmıştı. Alınan bu kararından hızlı bir şekilde dönüş yapan WhatsApp, gizlilik sözleşmesi kararının süresini uzatırken, kullanıcıların beğenisini kazanmak için yepyeni bir özelliği kullanıma sundu.

WhatsApp’ın, web sürümüne getirilen yeni güncellemeyle birlikte artık kullanıcılar “Web WhatsApp” üzerinden sesli ve görüntülü aramalar yapabilecek. Uygulamanın yeni özelliği Windows ve MacOS için kullanılabilecek.

Yapılan açıklamanın devamında masaüstü sürümler için yapılacak olan tüm sesli ve yazılı görüşmelerin uçtan uca şifreleneceğinin altı çizildi.

TOPLU ARAMALAR İÇİN GEÇERLİ DEĞİL

WhatsApp yeni özelliği sadece tekli aramalar için geçerli. Kullanıcılar telefonları ile yaptığı toplu görüşmeler gibi Web WhatsApp üzerinden görüşme yapamıyor. Geliştiricilerin yaptığı açıklamasında ilerleyen süreç içerisinde grup aramaların yapılabileceğini ifade ettiler.

WHATSAPP YENİ ÖZELLİK NASIL KULLANILIR?

Uygulamayı sıkça kullanan kullanıcılar, internet üzerinden WhatsApp yeni özellik nasıl kullanılır? sorusuna cevap arıyor. Bilgisayar üzerinden sesli ve görüntülü arama yapmak için ilk olarak uygulamanın masaüstü sürümünü bilgisayara kurulması gerekiyor. Uygulama açıldığında kullanıcılar, karşısına çıkan QR kodu telefonlarına okutmaları durumunda masaüstü üzerinden sesli ve görüntülü aramalar yapabilecek.