Ekonomi

Altın fiyatları için kritik tarih verildi!

Vatandaşların güvenli liman olarak tanımladığı altın fiyatlarındaki dalgalı durum yatırım yapmak isteyenleri tedirgin ediyor. ABD Hazine tahvili faizlerindeki artış sonrasında altın fiyatları düşerken, dolar/TL kuru fiyatları da sıkıştı. Ancak bugün uzmanlardan altın fiyatları için kritik tarih verildi. Uzmanlar FED Başkanı Powell'in bu akşamki konuşmasına dikkat çekti.

Tüm küresel piyasaların gözü FED Başkanı Jerome Powell’in bu akşamki konuşmasına kilitlenmiş durumda. Analistler toplantıyı beklerken, yapılan yorumlar piyasayı hareketlendirecek şeklinde geldi. Altın fiyatları son 9 ayın en düşük seviyesinde seyrederken, ABD Hazine tahvili faizleri etkilemeye devam ediyor.

“OLASI EĞRİ VURGUSUNU TAKİP ETMELİSİNİZ”

Eski FED Ekonomisti & Erste Bank CEO’su Erkin Şahinöz konuyla ilgili yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kaydetti:

“Bugün Powell konuşacak, önemli. 10 yıllık dolar faizini düşürmek için “getiri eğrisi” yönetiminden bahsedebilir. Kısa vadeli tahvil satıp uzun vadeli tahvil almak, eğriyi yataylaştırır ve baskıyı azaltır. Olası eğri vurgusunu takip etmelisiniz. Altın için de kritik.Piyasaların beklenenden hızlı bir ekonomik toparlanmayı fiyatlamasıyla, 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizi çarşamba günü 7 baz puan artış göstererek yüzde 1,47 seviyesine çıktıktan sonra altın 20 dolardan fazla değer kaybetti”

ALTIN DÜŞME RİSKİYLE KARŞI KARŞIYA

Yatırım Finansmanların yaptığı değerlendirmelere göre altının düşme riski ile karşı karşıya olduğu belirtildi. Şu anda 1.720 seviyelerinin altında olan altın, önümüzdeki dönemlerde 1700 – 1675 desteklerine göre geri çekilme gösterebilir.