Gündem

Korkutan harita yayımlandı! Bazı bölgelerde yüzde 80’i geçti!

Gelen bir son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 2021 sıcaklık ve yağış raporunu paylaştı. Buna göre küresel iklim değişikliğine dikkat çeken MGM, bazı bölgelerde yağış düşüşü yüzde 80'i aşarken, 6 noktadaki sıcaklık değerleri ekstrem çıktı.

Meteoroloji tarafından 2021 sıcaklık ve yağış raporu paylaşıldı. Buna göre Şubat ayı içerisindeki ortalama sıcaklık uzun yıllar 3,4 iken, 2021’İn Şubat ayı sıcaklığı 6,2 derece olarak ölçüldü.

MEVSİM NORMALLERİ CİVARINDA

Yayımlanan rapora göre 2021 Şubat ayı içerisinde, ” Sakarya, Bursa, Balıkesir, Lüleburgaz, Akhisar, Beyşehir, Antakya, Göksun, Elmalı, İç Anadolu bölgesi geneli, Bolu, Kastamonu, Karabük, Merzifon, Amasya, Tokat, Gümüşhane, Boyabat, Nallıhan, Zile, Bitlis, Divriği, Muradiye, Elbistan” çevrelerinde sıcaklık mevsim normallerinin civarında seyredildi.

SICAKLIK GEÇEN YILA GÖRE ARTTI

Yayımlanan raporda, sıcaklığın geçen yıla göre ortalama 1,3 derece arttığı görüldü. Küresel iklim değişikliğinin etkilerinin arttığını gösteren raporda, diğer yılların ortalamasına göre Şubat ayı sıcaklığı 3,4 derece iken, 2021 Şubat için sıcaklık değeri 6,2 derece olarak ölçüldü. 2,8 derecelik artış ise tedirgin etti.

6 NOKTADA SICAKLIK EKSTREM

En düşük sıcaklık Erzurum’da – 27,9 derece olarak ölçülürken, en yüksek sıcaklık Şubat ayında 27 derece ile Rize oldu. 6 bölgedeki ekstrem sıcaklık gerçekleşti. O noktalar şu şekilde:

Dalaman 26.6,

Anamur 23.9,

Cide 25.3,

Oltu 21.5,

Şebinkarahisar 25.6,

Hınıs 10 derece