Gündem

Kaymakam eczanede bulunan 3 görevliye sosyal mesafeden dolayı ceza kesti!

Zonguldak Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, koronavirüs denetimi yaptığı sırada bir eczaneye girdi. O anda çay içmekte olan eczane çalışanlarına, maske ve mesafe kurallarına uyulmadığı gerekçesiyle ceza kesildi

Yeni tip koronavirüsle (COVID-19) ile mücadele kapsamında Zonguldak Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, denetim yapmak üzere bölgedeki esnafları teftiş etti. Çorumluoğlu’nun ziyaretleri sırasında girdiği bir eczanede, 3 eczane çalışanına kuralları ihlal ettikleri gerekçesiyle cezai işlem uygulandı. Eczane çalışanları duruma itiraz etse de kaymakam “Biz tutanağımızı tutalım, siz itirazınızı yaparsınız’ diye konuştu.

Kaymakamın yanında getirdiği kameramanın çektiği görüntüler daha sonra, sosyal medya üzerinde tepki topladı.

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut: ”Bu da tek adam rejiminin liyakatsiz yönetim anlayışıdır işte. AKP kongrelerine, yandaş düğünlerine ses edemeyenlerin gücü bu kaymakamın yaptığı gibi ancak emekçilere yetiyor. Bu halk sizi sandığa gömecek!”

Bülent İlbay @ilbaybulent47 : ”Kongreye katılmak serbest..cenaze törenine katilmak derbest toplu taşımada ust uste mesafesiz oturmak serbest.. kamuda fabrikalarda yüzlerce kişi maske mesafesiz çalışıyor ama eczane çalışanına ceza yazıyorsunuz.”

Sedef Kabas @SedefKabas: ”AKP kongrelerini “lebaleb” (ağzına kadar) dolduranlara TEBRİK; müşteri yokken çay içen 3 eczacı çalışanına CEZA!

Konuyla ilgili Türk Eczacılar Birliği sosyal medya hesabından da açıklama yapıldı. Açıklamada “Pandeminin başlarında gerçekleşen olayla ilgili olarak Zonguldak Eczacı Odamız gerekli girişimlerde bulunmuştur. Sağlık çalışanlarının pandemi döneminde morale ihtiyacı vardır bu tür üzücü olayların tekrarının yaşanmamasını temenni ediyoruz.” denildi.