Gündem

Sağlık Bakanlığı yeni kararı duyurdu! Sağlık çalışanlarının istifaları kabul edilmeyecek!

Gelen bir son dakika haberine göre Sağlık Bakanlığı'ndan 81 ile yeni yazı gönderildi. Gönderilen genelgede, sağlık çalışanlarının istifa taleplerinin kabul edilmeyeceği duyuruldu. 1 Mart itibariyle kademeli normalleşmeye başladığımız bu dönemde, bakanlığın aldığı bu karar kafaları karıştırdı.

Bakanlık tarafından bugün 81 ilin Sağlık Müdürlüklerine son dakika bir genelge gönderildi. Gönderilen genelgede, sağlık personellerinin istifa ve görevden çekime taleplerinin kabul edilmeyeceği belirtildi. Yayımlanan yazıda, tüm personellerin tam zamanlı olarak mesailerine devam edeceği duyuruldu. Detaylar haberimizde

HAMİLE PERSONELLERE İDARİ İZİN UYGULAMASI DEVAM EDECEK

Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatında görev yapan hamile personellere, hamileliğin 24 – 32 haftasına kadar olan süreçlerde idari izin verilme uygulamasına devam edileceği, “Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığının 2 Haziran 2020’deki genel yazıları uyarınca, Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında görev yapan hamile personele, hamileliğinin 24. haftasından 32. haftasına kadar olan süre içerisinde idari izin verilmesi uygulamasına devam edilecek” şeklinde ifade edildi.

“PERSONELLERİN İSTİFA TALEPLERİ KABUL EDİLMEYECEK”

Mesai saatlerine ilişki normal düzene geçileceğinin aktarıldığı yazıda, 27 Ağustos 2020 tarihli esnek çalışmanın yürürlükten kaldırıldığı belirtildi. Yayımlanan yazıda, “Her ne sebeple olursa olsun bu süreçte görevinden çekilme (istifa) talebinde bulunan personelin talepleri kabul edilmeyecek” denilerek, izin kullanan personellerin mücbir sebepler dışında ikamet ettikleri il dışına çıkmamaları bildirileceği ifade edildi.

“İZİN KULLANAN PERSONELLERİN İKAMET ETTİKLERİ İL DIŞINA ÇIKMAMALARI BİLDİRİLECEK”

Bakanlık tarafından 81 il Sağlık Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda izin kullanan personellerle ilgili şu ifade yer aldı:

“Sağlık hizmetinin sunumunda artan acil bir ihtiyaç olması halinde, idari izinli sayılan personelin, mezkur izinlerinin sonlandırıp görevlerine dönmelerinin sağlanmasına ilişkin olarak kurum amirlerine yetki verilmiş olup, bu kapsamda izin kullanan personele mücbir sebepler dışında ikamet ettikleri il dışına çıkmamaları bildirilecek”