Gündem

Sivas’ta flaş karar! İl dışından gelenlere 3 günlük sokağa çıkma yasağı!

Koronavirüs salgınında artan vaka sayılarını engellemek adına Sivas'ta flaş bir karar alındı. Buna göre yurt dışından ve il dışından Sivas'a gelenlere 3 günlük sokağa çıkmama kısıtlaması getirildi. Açıklama Sivas Valiliği tarafından yapıldı.

Koronavirüs risk haritasında renk durumu sarı olan Sivas’ta yeni bir karar alındı. Hafta sonu kısıtlamasında muaf olan illerden biri olan Sivas’ta bundan sonra kente il ve yurt dışından gelenlere 3 gün boyunca ikametlerinden ayrılmamaları için yeni karar alındı. Konuyla ilgili yapılan açıklama haberimizde

İKİNCİ BİR KARARA KADAR GEÇERLİ OLACAK

Alınan karara göre artık Sivas’a gelenler 3 gün boyunca bulundukları ikametlerden ikinci bir karara kadar çıkmayacak.

Konuyla ilgili Sivas Valiliği ve İl Hıfzıssıhha Kurulu toplanarak yeni bir karar aldı. Valiliğin sosyal medya hesabı üzerinden yayımlanan kararda detaylar aktarıldı.

3 GÜN BOYUNCA AYRILMAYACAKLAR

Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Toplum sağlığını koruma ve riski yönetme maksadıyla, yurt dışından ve il dışından ilimize gelen vatandaşlarımızın, geldikleri gün itibariyle ikamet edecekleri adreslerde 3 gün süre ile kalmaları ve ayrılmamaları yönünde; köy, mahalle muhtarları ve kolluk mensupları tarafından bilgilendirilmelerine, bilinçlendirici ve teşvik edici faaliyetlerde bulunulmasına karar verildi”