EkonomiGündem

Ankara’da ekmek zammı iptal edildi!

Geçtiğimiz günlerde Ankara'da ekmek fiyatlarına zam yapıldığı duyurulmuş, alınan kararla birlikte ekmek fiyatları 1,50 TL'den 1,75 TL'ye çıkartılmıştı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada ekmek fiyatlarına itiraz edileceği belirtilmişti. Bugün yapılan toplantı sonrasında ATO'nun tarifesinin iptal edildiği belirtildi.

Bugün Ankara Valiliği tarafından Ankara ekmek fiyatları için bir açıklama geldi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, ekmek fiyatlarına yapılan itirazın reddedildiği ve konunun Ticaret Mahkemesi’ne taşındığı belirtildi. Detaylar haberimizde..

“EKMEK FİYATLARINA YÜZDE 16 ZAM YAPILDI”

Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Alnıaçık yaptığı açıklamasında ekmek fiyatlarına yapılan zam hakkında şunları söylemişti:

“Son 3 ay içinde yüzde 45 civarında una, yüzde 90 civarında da mayaya  zam geldi. İşçiliğe de yaklaşık yüzde 20 zam oldu. Bu şartlar altında  fırıncılarımız para kazanmayı bırakın, zarar ediyordu. Fırıncılarımızın daha  fazla zarar etmemesi için ekmek fiyatlarına yaklaşık yüzde 16 zam yapıldı. Bu  zamla bile fırıncılarımız kar edecek seviyede değil ancak bir nefes  alabilecekler. Yapılan zamla Ankara’da 1,5 lira olan 200 gram ekmek satış fiyatı  bugün itibarıyla 1,75 liraya yükseldi. Diğer bütün ekmek çeşitlerine de aynı  oranda zam geldi”

ANKARA VALİLİĞİ BASIN AÇIKLAMASI

Ankara Valiliği tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“Ankara Ticaret Odası tarafından Valiliğimize gönderilen ekmek ve pide fiyat tarifelerine yapılmak istenen zam oranına, ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda Valiliğimizce yapılan itiraz komisyona değerlendirilmiş ve komisyonca Ankara Ticaret Odası’nın gönderdiği tarife iptal edilmiştir.

Yine ilgili mevzuat çerçevesinde, Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından Valiliğimize gönderilen ekmek ve pide fiyat tariflerine yaptığımız itiraz da komisyonda değerlendirilmiş ve komisyonca itirazımız oy çokluğu ile reddedildiği için Valiliğimizce yasal yetkimiz kullanılarak adı geçe tarifeye yönelik Ticaret Mahkemesi’nde itiraz davası açılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”