Gündem

Türkiye’de bir ilk! Bir ilimiz tam kapanma kararı aldı!

Son dönemlerde vaka sayılarının arttığı ve bakanlığın açıkladığı tabloya göre Kırmızı iller kategorisinde olan Aksaray'da bir ilk yaşandı. Konuyla ilgili valiliğin ve İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun almış olduğu karar kapsamında Aksaray'da Pazar günleri tam kapanma yaşanacak. Tam kapanma ikinci bir karara kadar devam edecek.

Şubat aylarının başlarında vaka artışının yaşandığı illerden biri olan Aksaray, bugün tam kapanma kararı ile kapandı. Pazar günleri fırın, kuruyemişçi, bakkal ve kasap gibi istinasız bir şekilde açık olan tüm işletmeler kapatılıyor. Vatandaşlar için tam kapanma sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Uygulama her Pazar günü devam edecek.

VAKA SAYILARI ARTTI

Özellikle mutasyonlu koronavirüsün görüldüğü illerden biri olan Aksaray’da vaka sayılarını azaltmak adına yeni kararlar alındı. Vali ve İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun yaptığı toplantı sonucunda artık her Pazar günü, il genelinde istisnasız sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

“İSTİSNALARI KALDIRDIK”

Konuyla ilgili açıklama yapan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Pazar günü tamamen sokağa çıkma yasağı hıfzıssıhha kararı aldık biliyorsunuz. İstisnaları da kaldırdık. Şimdiden de vatandaşlarımıza duyurduk. Herkes tedbirlerini ona göre alıyor. Pazar günü Aksaray’da ikinci güncellemeye kadar Pazar günleri sokağa çıkma yasağı devam edecektir. Ama bütün istisnaları da ortadan kaldırmış olduk. Bakın bu sınırlamalarda bizim 45 bin çocuğumuz okula gidemiyor. 40 bine yakın çocuğumuz okula gitti 45 bine yakın gidemiyor. İnsanlar iş yerlerini açamıyorlar, pastaneler, kahvehaneler, lokantalar açık değil. Bundan dolayı insanlar rızklarını evlerine alıp zevkle, keyifle, umutla götüremiyorlar. Onun için burada kendimizden çok bu insanları düşünerek üzerimize düşen vazifeleri yerine getirirsek hiçbir problem kalmayacak”