EkonomiEmlak

Ucuz ev almak isteyen herkes yararlanabilir! Kura yok! 560 TL taksitle..

Pandemi döneminde vatandaşların ev sahibi olma istekleri daha da arttı. Dar ve orta gelirli ev sahibi olamayan vatandaşlar için TOKİ'den dev bir adım atıldı. Buna göre ucuz ev sahibi olmak isteyenler kura olmadan ayda sadece 560 TL taksit ile ev sahibi olabilecek. Peki, detaylar neler? TOKİ ucuz konut şartları neler?

Ev sahibi olmak isteyen herkesi yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. kurasız olarak TOKİ tarafından satışa sunulan konularda süreç başladı. Sadece yüzde 10’luk kısmı peşin ödeyerek aylık 560 TL taksitle vatandaşlar ev sahibi olabilecek.

EVLER 114 BİN TL’DEN BAŞLIYOR

TOKİ şu anda 8 ilde ucuz konut satışı yapmaya başladı. Ev almak isteyenler için en düşük evler 114 bin 673 TL’den satılıyor. Kurasız olarak ev almak isteyenler için satışa sunulan evler için 240 ay vade imkanının da bulunduğu ifade edildi. Durumu olmayan ya da orta gelirli vatandaşlar da TOKİ’nin ucuz konut kampanyası sayesinde ev sahibi olabilecek. Başvuruda bulunmak isteyenler için hane halkı gelirinin en çok net 6 bin 500 TL olması gerekmektedir.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

TOKİ ucuz konut kampanyası ile ev sahibi olmak isteyenler için başvuru şartları şu şekilde ifade edildi:

Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Daha önce TOKİ’den konut satın almamış olmak,

TOKİ’den konut kredisi kullanmamış olmak,

Kişinin kendisine, eşine ya da velayeti altında olan çocuklarının tapuda kayıtlı bağımsız bir bölüm ya da müstakil bir konutunun olmaması,

Aylık hane halkının gelirinin en fazla 6 bin 500 TL (net) olması gerekmektedir

İLK TAKSİT ÖDEMESİ KONUTUN ALINDIĞI AY BAŞLIYOR

Yapılan açıklamada ödeme seçeneklerinin projeden projeye göre farklılık gösterdiği ifade edildi. Ev alan vatandaşlar için taksit ödemesi konut teslim tarihi ile resmen başlıyor.