Ekonomi

Binlerce çalışanı yakından ilgilendiren karar! Artık yasaklandı!

Gelen son bilgiye göre artık işe giriş bildirgelerinin elektronik ortamda verilmeye başlandığı tarihten itibaren, sigorta kolunun yanlış bildirilmesine yasak getirildi. Merak edilen detaylar haberimizde

İş hayatında pek çok kişiyi yakından ilgilendiren önemli bir karar açıklandı. Buna göre işe giriş bildirgeleri içerisinde can sıkan yanlış sigorta kolu bildirimlerine yasak getirildi. Buna göre bir emekli olan kişiyi, tüm sigorta kollarına tabi olarak bildirilemeyecek. Aynı zamanda tüm sigorta kollarına tabi olarak emekli olan bir kişi de SGDP’ye bildirilemeyecek.

Çalışan bir personel, çalışma hayatı sonunda emekliliğe hak kazandı. Kişi emekli olduktan sonra da aynı yerde çalışmaya devam etmesi durumunda kişinin tüm sigorta kollarına tabi olan bildirimlerini emeklilik nedeni ile kapatarak, emekli girişi yapılması gerekmektedir.

Konuyla ilgili SGK’da işlem yapıldığı sırada, işlem yapan kişilerin karşısına, “Emekli Veya Yaşlılık Aylığı Bağlanmamış Olanlar Hakkında 8-Sosyal Güvenlik Destek Primi Sigortalılık Kodu İle İşe Giriş Bildirgesi Verilemez” hatası ile karşılaşmaktadır.

ÇÖZÜMÜ VAR MI?

Sistemde meydana gelen entegrasyon sorununun kısa süre içerisinde çözüleceği ifade edilmektedir. Konuyla ilgili sorunun çözülmesini bekleyecek zamanı olmayan ve acil çözüm bekleyen kişiler, “Tüm sigorta kollarına tabi” olarak işe giriş bildirgesi vererek güncelleme sayfası üzerinden SGDP’ye çevrilebileceği ifade edilmektedir.

Bu tür bir durum ile karşı karşıya kalındığı durumda, işe giriş normal bir şekilde yapıldığında alınan hatanın ekran görüntüsü ve dilekçe ile birlikte ilgili kuruma başvuruda bulunulabilir.