Genel

2016 Senesinde Kaç Tane Memur Alınacak

2016 senesi içerisinde Kamu Kurumlarında istihdam edilmek amacıyla 74 bin tane personel alımı yapılacak. 2016 senesi içerisinde kaç tane memur alımı yapılacak, 2016 senesi memur alımı yapılacak mı şeklindeki sorularıda bu sayede bir cevap bulmuş oldu.

Maliye Bakanı görevinde bulunan Mehmet Şimşek, memur alımlarına yönelik çeşitli açıklamalarda bulundu. Yapmış olduğu açıklamada, 2016 senesi içerisinde merkezi yönetim kapsamında bulunan idarelere toplamda 74 bin tane personel alımı yapılacak olduğunu duyurdu.

Maliye Bakanı görevinde bulunan Mehmet Şimşek, 2016 senesi içerisinde merkezi yönetim kapsamında bulunan idarelere 74 bin tane personel alınmasının planlanıyor olduğunu resmi bir şekilde bildirdi.

78 sayılı olan Kanun Hükmünde ise Kararnamenin 5. maddesinin birinci fıkrasının kapsamında öğretim üyeleride hariç olmak üzre boş öğretim elemanının kadrolarına 4.000 tane, 190 sayılı Kanunun Hükmündeki Kararnamenin ek 7’nci maddesinin birinci fıkrasının kapsamında serbest memur kadrosuna  36.000 tane olmak üzre, yapılabilecek toplamdaki atama sayısının sınırı 40.000 tanedir. Öte yandan, yükseköğretim kurumlarının boş durumdaki öğretim elemanı kadrolarına da 2015 senesi içerisinde emeklilik ile birlike ölüm durumu, istifa etme, nakil edilme, eğitimin tamamlanması ya da başarısızlık sonucunda kurumlarından ayrılmış olan araştırma görevlisi sayısı kadar daha açık kısımdan ya da nakil sureti ile bir atama yapılabilir.