Gündem

Radarı görünce bunları yapanlar dikkat! İşe yaramıyor!

Her gün trafiğe milyonlarca araç çıkıyor. Trafikte sağlıklı bir sürüş deneyiminin yaşanması için çeşitli noktalara radar aracı konuluyor. Ancak bazı sürücüler, radara yakalanmamak ve ceza yememek için çeşitli yöntemlere başvuruyor. Konuyla ilgili Antalya Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Hüseyin Çalhan açıklamasında yöntemlerin bir işe yaramadığını söyledi.

Radar yakalanmamak için kullanıcılar genellikle, plakayı saç spreyi ile boyama, dikiz aynasına CD-DVD asma ve radar aracını görünce frene basma gibi çeşitli yöntemler kullanılıyor. Ancak bu yöntemlerin işe yaramadığını belirten Çalhan, “Radar sinyalini şaşırtmak mümkün değil” açıklamasında bulundu.

RADAR ARAÇLARINDAKİ KAMERALAR ANINDA TESPİT EDİLİYOR

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli olan ekipler, 7 gün 24 saat boyunca trafikte hız limitlerini aşanları tespit ediyor. Cep telefonu ile araç kullanmak, hatalı şerit değiştirmek, emniyet kemeri takmamak gibi çeşitli kural ihlalleri radar araçlarındaki yüksek kameralarla anında tespit ediliyor.

“RADAR SİNYALİNİ ŞAŞIRTMAK MÜMKÜN DEĞİL”

Şube Müdürü Hüseyin Çalhan, yapmış olduğu açıklamasında şu ifadeyi kullandı:

“Bu yöntemlerin faydası yok. Vatandaş arasında yayılan doğru bilinen yanlışlardır. Radar cihazından yalnızca hız limitlerine uyarak korunabilirsiniz. Onun dışındaki tüm yöntemler gerçekten uzaktır. Sürücüler aracı görünce frene basıyor ancak radar cihazı kilometrelerce öteden zaten o aracın hızını tespit etmiş oluyor. Radar sinyalini şaşırtmak mümkün değil”