Gündem

Restoran ve kafelerle ilgili flaş açıklama!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş, kafe ve restoranların açılmasının AVM’leri de hareketlendirdiğini belirterek, “Uzun zaman sonra cumartesi günleri ilk kez AVM’ler açıldı. Cuma günkü harekete benzer hareket gördük. Foodcourt’lar hareketlendi. Ancak açık alanı olanlar çok talep görürken, kapalı alandakilere talep daha az oldu” dedi.

İlk hafta içerisinde müşterilerinin yoğun talebiyle karşılaşan restoran ve kafelerle ilgili sektörün temsilcileri, saat 19.00 olan kısıtlamaların biraz daha esnetilerek 22.00’ye kadar uzatılması konusunda öneride bulundu.

BİRAZ DAHA ÜSTÜNDE..

Turizm, Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) Başkanı Kaya Demirer, işletmelerin kapılarını açmasıyla birlikte yoğun taleple karşılaştıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Sektör genelinde 2019’la karşılaştırdığımızda ‘Türk Lirası olarak mevcut kurallarla cironun yüzde 25’ini geri kazanırız’ diye öngörmüştük. İlk haftanın görüntüsü bunun biraz daha üstünde olduğu yönünde”

“KURALLARA UYULMAMASI BİZİ UZUN VADEDE KAYBA SÜRÜKLER”

Mekana gelen müşterilerin sorumlu davrandığını belirten Demirer şunları söyledi:

“Müşterilerin bilinçli tüketici olarak gelmelerini talep ediyoruz. Bütün sorumluluğu işletmelerden beklemek işletmeleri de zorluyor. İşini düzgün yapmayanlar başkasının ekmeğiyle oynuyorlar. Kimsenin buna hakkı yok. İşletmelerin müşteri talep etse bile doğru çizgiden çıkmaması gerekli. Kurallara uyulmaması bizi uzun vadede kayba sürükler”

“AÇIK ALANLAR DAHA ÇOK TALEP GÖRDÜ”

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş, ise yaptığı açıklamasında kafe ve restoranların açılmasının AVM’leri de hareketlendirdiğini belirterek, vatandaşların genel olarak açık alanları tercih ettiğini, “Uzun zaman sonra cumartesi günleri ilk kez AVM’ler açıldı. Cuma günkü harekete benzer hareket gördük. Foodcourt’lar hareketlendi. Ancak açık alanı olanlar çok talep görürken, kapalı alandakilere talep daha az oldu” şeklinde ifade etti.