Gündem

Son dakika Bu 9 ile yasaklar geri gelebilir!

Koronavirüs salgını kapsamında geçtiğimiz günlerde açıklanan vaka sayıları durumun ne kadar ciddi olduğunu bir kere daha ortaya koydu. Geçtiğimiz hafta özellikle 9 ilde 100 bin kişide 100 vaka sınırının altında olan 9 ilin yeniden 100 bin sınırının üzerine çıkmasıyla alarm verilmeye başlandı. Gelen bilgiye göre 9 ilde hafta sonu Cumartesi yasakları geri gelebilir.

Özellikle İstanbul, Yalova, Tekirdağ, Mersin, Kocaeli, Çanakkale, Kırklareli, Kilis ve Artvin’de vaka sayıları bir önceki haftaya göre ciddi bir şekilde arttı. Meydana gelen değişim sonrasında vatandaşlar gözleri bugün düzenlenecek olan Bilim Kurulu toplantısına çevirdi.

BİLİM KURULU TOPLANIYOR

Bilim Kurulu bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın başkanlığında video konferans yöntemi ile saat 17.00’de toplanacak. Yapılan toplantı sonrasında Bakan Koca’nın yazılı açıklama yapması bekleniyor.

CUMARTESİ YASAKLARI GÜNDEMDE

Ülkemizde uzun bir süre sonra ilk defa geçtiğimiz Cumartesi günü bazı illerimizde yasak gevşetilmişti. Ancak durumun bu şekilde olması, herkesin sokaklara, caddelere ve kalabalık mekanlara akın etmesine neden oldu. Bunun üzerine vatandaşlar Cumartesi yasakları geri mi gelecek? sorusunu sormaya başladı. Vaka sayılarının artması ve çoğu ilin risk durumunun kırmızı olması üzerine Cumartesi günlerinin yeniden yasak olması gündeme alınacak.

ARTIŞ MUTASYONDAN KAYNAKLI OLABİLİR

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Hasöksüz konuyla ilgili yaptığı değerlendirmesine, başta Karadeniz olmak üzere çeşitli illerde artış gösteren vakaların mutasyondan kaynaklandığı olabileceğini belirterek, “Halkımız katı kuralları beklemeden, kendileri kurallarını koymalı. Bunun için özellikle kırmızı bölgelerde yaşayanlara, iş ve eğitim gibi zorunlu konular dışında kapalı ve kalabalık ortamlardan uzak durmalarını öneriyorum” dedi.

26 İLDE DURUM ÇOK CİDDİ

Bir önceki hafta kırmızı olan il sayısı 17 idi. Ancak geçtiğimiz hafta açıklanan tabloyla birlikte kırmızı olan illerin arasına 9 il daha eklenince 26 ilde durumun tehlikeli bir hal aldığı ifade edildi.