Kamu PersonelleriPersonel AlımıSözleşmeli Personel Alım İlanları

İçişleri Bakanlığı’ndan 1660 personel alım açıklaması!

Gelen bir son dakika haberine göre İçişleri Bakanlığı tarafından 1600 personel alım açıklaması geldi. Kamu kurum ve kuruluşları için yapılacak olan personel alımlarını yakından takip edenler için İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

İçişleri Bakanlığı, “2021 Yılı Performans Programı”nı yayımladı. Yayımlanan program kapsamında mevcut olan hizmet sınıflarının sayısı verilirken, 2021 yılı içerisindeki açık hedefleri de aktardı.

DUYURU YAYIMLANDI

Konu ile ilgili Bakanlık, şu duyuruyu yayımladı:

“Bakanlığımız insan kaynaklarının nicel durumu ve niteliğine ilişkin mevcut bilgiler ile 2021 yılı hedefleri aşağıda tablolar halinde sunulmuştur.

Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatlarında görevli personelimizin hizmet sınıfları itibariyle dağılımı ile 2021 yılı içerisinde yine hizmet sınıfları itibariyle alımı planlanan personel sayılarına ilişkin bilgiler aşağıda gösterilmektedir”

Yayımlanan tabloda durum şu şekilde ifade edildi:

KAYMAKAM ALINACAK

Yayımlanan tablo incelendiğinde, bu yıl içerisinde 100 adet kaymakam alımı yapılacağı görüldü.

1500 PERSONEL ALIMI YAPILACAK MI?

Yayımlanan tabloda, “2021 yılı hedeflemesi” içerisinde Genel İdare Hizmet sınıflarına 60 personel alınacağı, sözleşmeli personel olarak ise 1500 personel alımı yapılacağı görülmektedir. Geçtiğimiz Ocak ayı içerisinde bakanlık bünyesine KPSS puanı ile 1772 personel alımı gerçekleştirmişti. Ancak henüz 1500 sözleşmeli personel alım ile ilgili resmi bir açıklama gelmedi.

Nüfus müdürlüklerine bir süredir alım yapılmaması nedeniyle, bu yıl buralara alım yapılabileceği ifade ediliyor.

Bir Yorum

  1. 2 yıllık ilahiyat önlisans mezunuyum kps den 66 aldım hangi unvanlara baş vuru yapabilirim teşekkürler